Jouw profiel

Niet ingelogd

 
ID:2021
Naam:jorisneyt     
Titel:
Avatar:
E-mailadres:********
Niveau volgens onze test
(schaal 1-10):
********
Automatisch abonneren:Ja
Klassikale les:Donderdagklas  
Privéles:Nee
Toegang woordenboek tot:Geen
Registratietijd:25-07-2015, 23:56
Verificatietijd:25-07-2015, 23:56
Laatst ingelogd:16-08-2019, 21:57
Laatst gezien:16-08-2019, 21:57
Geboortedatum:22-8-1994 (24 jaar)
Favoriet Japans eten:
Favoriete Japanse band/artiest:
Favoriete plek in Japan:
Favoriete Japanse film:
Favoriete Japanse dorama:
Favoriete Japanse manga:蟲師
Favoriete Japanse anime:銀河英雄伝説、モンスター
Favoriete Japanse game:
Over mij:
Aantal reacties:268
Laatste onderwerpen:13-03-2018, 23:28 Gratis Light Novels (小説) voor iedereen!
Op deze geweldige site: LINK kun je gratis talloze Light Novels lezen! Pak de rikaikun/chan plugin voor je browser erbij en je kunt zelfs als je nog niet zoveel kanji/woorden kent meelezen! Zoals Loek-sensei altijd zegt: Doe er je voordeel mee!

23-08-2017, 09:09 Datum Uitslag JLPT 2017
Aldus LINK インターネットで申し込だ人は、8月23日(水)からMyJLPTで2017年第1回試験の受験結果を見ることができます。 合否結果通知書は、9月4日(月)に発送する予定です。 また、成績証明書は8月24日(木)から申し込ことができます。 Resultaten van de agfelopen JLPT kunnen bekeken worden vanaf 23 Augustus (voor diegenen die via internet zich hebben ingeschreven) via MyJLPT. Ik hoop dat iedereen een gewenst resultaat behaalt!

26-06-2016, 22:48 Handleiding voor Japanse IME (toetsenbord)
Doel: In deze handleiding leg ik eerst stapsgewijs uit hoe u de Japanse IME kunt installeren zodat u naast het Latijnse alfabet ook Japans kunt typen. Daarna laat ik u wat gebruiksaanwijzingen zien om het typen wat makkelijker te laten verlopen. N.B. Helaas ondersteunt de site geen plaatjes, maar u kunt op de links drukken om ze in een apart window te bekijken. De afbeeldingen en instructies gaan uit van een Engelse versie van Microsoft Windows 10. Mocht u tijdens het installeren of gebruik vragen hebben, stel ze dan gerust in deze thread! [i]Aan Loek: Misschien een idee om deze guide (of een adaptatie ervan) als 'les' te stickyen op de hoofdpagina?[/i] IME Installeren De rode kaders geven aan waar u moet wezen. 1) Open de Control Panel. Dit kunt u bijvoorbeeld doen via de Windows zoekfunctie: LINK LINK 2) Open de Input Methods instellingen Zorg dat 'View by' op 'Category' staat en klik op 'Change Input Methods' LINK 3) Voeg Japans toe aan Toetsenbord Klik op 'Add a Language' LINK Bij de 'J' selecteer Japanese en klik op 'Add' LINK Klaar! Japans is nu toegevoegd als taal voor uw toetsenbord. Gebruiksaanwijzing Om toegang te krijgen tot het Japans toetsenbord gebruik je Ctrl+Shift (voor sommige gebruikers is de correcte hotkey Alt+Shift). Met deze hotkey wisselt u tussen de talen die u reeds heeft toegevoegt aan uw toetsenbord via het stappenplan hierboven. LINK Wanneer uw toetsenbord op Japans staat, kunt u de volgende hotkeys gebruiken om eenvoudig te wisselen tussen de alfanumerieke, hiragana en katakana input methodes. De 'A', 'あ' of 'カ' rechtsonderaan op uw startbalk geeft aan in welke input methode het toetsenbord om het moment zit. Alt+`: (Alt+tilde) Wisselt tussen de kana en alfanumerieke input methode. Ctrl+CapsLk: Wisselt direct naar de hiragana input methode. Alt+CapsLk: Wisselt direct naar de katakana input methode. F7: Converteert de huidige input direct naar katakana. Wanneer u Japanse text wilt typen, moet het toetsenbord in de hiragana of katakana methode staan. U typt dan de romaji van het woord of zinsdeel en drukt vervolgens op spatie. LINK Terwijl u typt krijgt u een lijstje met de conversie opties te zien. De gekartelde underline geeft aan welk deel van de text wordt geconverteerd (naar kanji) op het moment dat u op spatie drukt. (U kunt hier ook met de pijltjes toetsen en door op enter te drukken snel de correcte conversie kiezen als deze in de lijst staat). LINK Wanneer u op spatie drukt, wordt de text geconverteerd in de lijst en worden de woorden onderstreept. Als u niet tevreden bent met de conversie kunt u met de pijltjestoetsen elk woord afzonderlijk langs gaan om een andere conversie te kiezen. Op het plaatje kunt u zien dat mijn naam (ヨリス) niet goed geconverteerd is. Ik ga dus afzonderlijk naar de kleine 'ょ', en converteer deze naar 'ヨ' door de F7 hotkey te gebruiken. Wanneer u op enter drukt wordt de conversie bevestigd en kunt het volgende woord of zinsdeel intypen.

Laatste reacties:15-08-2019, 23:35
Danke! En nu je het zegt klinkt het inderdaad als niks anders :P

15-08-2019, 23:29
Kan iemand mij helpen met welk woord er de onderstaande link wordt gezegd? Het klinkt in mijn oren hoe dan ook als iets van ふゆうち, maar welke permutatie ik ook opzoek in t woordenboek, ik krijg er niks uit. Link: LINK

17-07-2019, 15:21
Okay maar hoe is het dan anders van この・このような?

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Karei na

Schitterend, luisterrijk, prachtig, grandioos, briljant, overdadig, overvloedig, welig

回避中は一瞬だけダメージを受けない無敵時間があるのでタイミングを見計らって敵の大技を華麗に回避しよう。

Tijdens het ontwijken ben je korte tijd onkwetsbaar, dus let op je timing. Zo kun je de krachtigste technieken van de vijand op schitterende wijze ontwijken.

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service