Silence / 沈黙

Ingelogd als Gast23-01-2017, 11:42

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?

Loek van Kooten    (5993 reacties)  

 

Zonder mijzelf verder uit te wijden over Rumi's en mijn eigen geloof (ik vind dat persoonlijk altijd bijzonder irritant en opdringerig), wil ik toch even melding maken van de film Silence die binnenkort in première gaat, die wellicht ook voor niet-gelovigen en in ieder geval Japan-fans een interessant tijdsbeeld schetst van de vervolging van de christenen in Japan in de tijd van de shogun.

De film is geregisseerd door Martin Scorsese, en dat is geen kleintje. De trailer is in ieder geval indrukwekkend, en er hebben zeer bekende Japanse acteurs aan deze productie meegewerkt. Of de film zelf ook goed is, weet ik nog niet, maar ik hoor vanuit Japan zeer lovende woorden. Oordeel zelf!

In Utrecht wordt een hele dag over deze film georganiseerd, met diverse lezingen en uitzettingen:

LINK

Wat de film voor Rumi en mij nog interessanter maakt, is dat de schrijver van het boek waarop de film is gebaseerd, Endo Shusaku, een lokale held is in de streek waar Rumi vandaan komt. In Sotome 外海, een dorpje verderop, is zelfs een heel museum aan de man gewijd. In Japan wordt Shusaku gezien als de man die in het zo zwart-witte christendom (hemel-en-heldenken) ook grijstinten wist aan te brengen, waardoor dit geloof voor de Japanners enigszins behapbaar werd.

P.S. Laten we eventuele discussies vooral filmtechnisch houden, en verder niet ingaan op religie en politiek in het algemeen. Dat is voor iedereen prettiger :D

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 0 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.

Vragen over de Japanse taal? Registreer je en reageer op dit artikel. Wij geven binnen 24 uur antwoord.

Nieuw forumonderwerp

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Shinamono

Goederen, artikelen, producten

この店は安いですし、品物が多いですし。ここで買い物します。

Deze winkel is goedkoop en heeft veel artikelen. Ik doe hier boodschappen.

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service