Japanse films/series/anime uitwissel thread

Ingelogd als Gast13-12-2016, 20:15

Dit onderwerp heeft 10 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?

Bastiaan     (329 reacties)

 

Met zo'n mooie thread als die van Joop voor de muziek (LINK) leek het mij een goed idee om met een thread te komen waarin we films/series/anime en dergelijke uit kunnen wisselen.

Om het spits af te bijten: Deze geanimeerde film, Bakemono to Ko (LINK) heb ik afgelopen week gekeken en beviel mij zeer goed! Zeker een aanrader!

Ben benieuwd naar jullie aanraders!

Vragen en reacties

Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Dit artikel heeft 89 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 10.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.

Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.

22-03-2019, 00:00 Arno (1 reactie)
Citeren
Kijk, een paar gelijkgestemden gevonden ;)
Ben helemaal verslingerd geraakt aan Japanse drama’s. Voor Japanse films had ik altijd al een zwak. Zeker nadat ik een site had ontdekt waarop ik het allemaal kan downloaden nadat ze Doctor X van Amazon Prime hadden gehaald en ik van ellende maar ben gaan zoeken. Geluk bij een ongeluk.

Ik download ze overigens omdat ik ze dan gewoon op TV kan bekijken. De meeste zijn in 720p dus prima te bekijken. Heb er ondertussen al vrij veel verzameld zeg maar.

Een paar die ik kan aanraden cq wel grappig vond:

Midnight Diner - hele serie incl. de films
Miss Devil
Dairenai
Gibo to Musume Blues
Kanako to Naomi
Jimi ni Sugoi
Our House
Bungaku Shojo
Ashi Girl
35 sai no Koukousei
Legal V
Caution, Hazardous Wife
Takane no Hane
Rikuou
Kono Koi wa Tsumi na no ka
Kenkou de Bunkatekina satei Gendo
Gakeppuchi Hotel
Chef
BG personal bodyguard
My Loser husband

Momenteel kijk ik ‘From nine to five’. Ik zag hieronder ook Aquarium Girl en ‘a girl and three sweethearts’, ook wel leuk idd.

Veel van deze drama’s zijn zo heerlijk moralistisch maar ik heb even geen zin in ingewikkelde US of Zweedse series. Daarnaast ben ik een lover of all things Japan, ga in Mei weer die kant op.

11-11-2018, 15:28 Rene Frijhoff (326 reacties)
Citeren
Grappig en leuk, kijk welke anime figuren dezelfde geboorte dag en maand als jijzelf hebben. LINK
02-10-2018, 09:37 Rene Frijhoff (326 reacties)
Citeren
Iedereen kent wel de stop-motion techniek (Buurman & Buurman, Wallace & Grommit, de oude Loeki de Leeuw spotjes tijdens de reclame blokken). Deze serie tilt het toch wel naar een heel ander niveau, ook omdat hier hele mooie en gedetailleerde handpoppen gebruikt worden: Sandāboruto Fantajī: Tōriken Yūki / Thunderbolt Fantasy: Sword Travels in the East
31-08-2018, 10:12 Joop van Huet (1669 reacties)
Citeren
"Ein Samurai im Vatikan" (Doc. FR 2018) arte TV, zaterdag 1 september 2018 om 20.15 OF arte online NU tot 1 september LINK Als je Duits verstaat (of tevreden bent met bewegende plaatjes )heb je mazzel: Een documentaire over de pogingen van Japan (vlak voor de isolationistische periode) diplomatieke betrekkingen aan te knopen met landen in Europa.
30-07-2018, 01:07 Joop van Huet (1669 reacties)
Citeren
"Mother Game": LINK Wat mij betreft: Bovengemiddeld drama; In de eerste paar minuten dacht ik naar een luchtig comedy-drama te kijken, maar, dat werd toch wat anders; leuke momenten, ja, tenenkrommende ook, maar spannend en beklemmend, intens, zijn prominent aanwezig. Ook (gelukkig maar ) ontroerend en warm: Alleenstaande moeder die de eindjes aan elkaar probeert te knopen door het openen van een eettent, probeert haar kind in de dagopvang te krijgen, maar lukt niet. De directrice van een elitaire -maar dat weet ze op dat moment nog niet- kleuterschool, biedt een oplossing. Alleen, die directrice heeft een 'agenda'.... Ik was van plan een stukje te kijken, maar kon niet meer stoppen...okeee, ik wìlde niet meer stoppen...
08-07-2018, 17:58 Joop van Huet (1669 reacties)
Citeren
A Girl & Three Sweethearts (2016 - ...) LINK Sukina Hito ga Iru Koto Episode 1 English Subbed Een banketbakst- ehh banketbak-persoon (lief en naief '(almost)never-been-kissed'-meisje) gaat werken voor een vroegere schoolvriend in een restaurant gelegen aan zee (prachtige scenery ) en die biedt haar aangrenzende woonruimte aan. Zij hoopt op een romance en hij was haar alleen nog even vergeten te vertellen, dat ie twee broers in huis heeft... (waarvan eentje met net zoveel tact als een olifant in de porseleinkast ). Ik ben er nog niet uit of ik dit helemaal leuk ga vinden, maar de omgeving is iig al een plezier om naar te kijken.
24-06-2018, 19:22 Rene Frijhoff (326 reacties)
Citeren
Sorry, ik ben inmiddels zo gewend om in het Engels te reageren dat dit een automatisme is geworden. Als je van water dieren, een beetje drama en wat comedy houd, probeer Aquarium girl.
24-06-2018, 18:37 Joop van Huet (1669 reacties)
Citeren
Ieie douitashimashite!
24-06-2018, 13:21   Esther Prinsze (126 reacties)
Citeren
gokusen, wat een goede tip, ben weer toe aan een nieuwe serie, arigatou gozaimashita!
23-06-2018, 21:56 Joop van Huet (1669 reacties)
Citeren
Ik denk dat jij het was die me de serie destijds getipt hebt Eerdaags verder kijken (ben bij 1-6). Schitterende reeks! Kweenie of ondertiteld kijken op luiheid neerkomt. Ligt waarschijnlijk aan het niveau; als je al zover bent als jij -exact weet ik het niet, maar toch wel behoorlijk dacht ik zo- dan is het misschien minder verstandig. Maar ik vind het nog prettig, met het geringe aantal woorden dat ik ken; een vertaling op het juiste moment, kan -in combinatie met andere verifierende factoren- best helpen Dat klinkt trouwens idd als een apart scenario

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Shinamono

Goederen, artikelen, producten

この店は安いですし、品物が多いですし。ここで買い物します。

Deze winkel is goedkoop en heeft veel artikelen. Hier doe ik mijn boodschappen.

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service