Hackers

Ingelogd als Gast02-09-2016, 11:24

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?

Loek van Kooten    (5993 reacties)  

 

Zoals jullie weten, worden de IP-adressen van alle bezoekers getraceerd. Het viel me op dat de site de laatste tijd wat trager was dan anders. Toen ik vanochtend wat extra functionaliteit programmeerde, bleek al snel hoe dat kwam:

LINK

Hier zien we een meneer uit Rusland die tientallen malen per minuut probeert om de site te hacken via zogenaamde SQL-injectie, in feite het sturen van URL's (websiteadressen) die dusdanig zijn gemanipuleerd dat een niet-beveiligde site ze zou opvatten als commando's die bijvoorbeeld de hele database wissen, of gewoon wijzigen om in plaats van jullie interessante postings een leuke Viagra-advertentie te tonen.

Deze meneer (als het geen robot is) komt de site in ieder geval nooit meer op (toegang ontzegd), maar er staan natuurlijk nog honderden anderen in de rij.

Het geeft nog maar eens aan hoe ongelooflijk voorzichtig je tegenwoordig moet zijn op internet, en wat een ongelooflijke forten je om een site heen moet bouwen om alles nog een beetje veilig te houden.

Ik wilde jullie dit kijkje in de keuken in ieder geval niet onthouden!

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 0 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.

Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.

Nieuw forumonderwerp

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Shinamono

Goederen, artikelen, producten

この店は安いですし、品物が多いですし。ここで買い物します。

Deze winkel is goedkoop en heeft veel artikelen. Ik doe hier boodschappen.

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service