Nieuw leslokaal van 80m2

Ingelogd als Gast09-12-2015, 18:42

Dit onderwerp heeft 1 abonnee
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?

Loek van Kooten    (6002 reacties)  

 

Sommigen zullen het wellicht al hebben meegekregen: overmorgen (vrijdag 11 december 2015) gaat Japanology verhuizen naar een nieuwe locatie: Crown Business Plaza Lammenschans in Leiden. Dit omdat we vanwege het steeds grotere aantal cursisten langzaam uit ons jasje op de huidige locatie begonnen te groeien.

Hierbij alvast wat foto's van de locatie:

Het gebouw

LINK

De receptie

LINK

Het lokaal is nog niet in toonbare staat. Daar gaan we komende zondag met de donderdagklas samen iets moois van maken, tegen betaling van Italiaanse pizza's en een gratis les. De oppervlakte is wel van belang: 80m2 maar liefst, exclusief de bijbehorende zeer ruime patio met zitbanken. Helemaal voor jullie.

We kunnen hier in ieder geval tot juni 2016 terecht. Daarna verhuizen we nog één keer naar een kleinere locatie van 50m2 op de tweede verdieping, waar we tevens de beschikking hebben over een zeer ruim balkon.

Inmiddels is er extra meubilair aangeschaft (tafels en stoelen), zodat we uiteindelijk de beschikking krijgen over zes tafels en twaalf zitplaatsen, exclusief de lerarentafel en -stoel. Ook de extra tafels en stoelen gaan we komende zondag met de donderdagklas in elkaar zetten.

De nieuwe locatie is voorzien van snelle WiFi en een intercom, zodat jullie vanaf nu gewoon kunnen aanbellen en meteen naar binnen kunnen. Ook de schuilplek tijdens weer en onweer voor mensen die heel vroeg aankomen is nu een stuk groter: je kunt er bijna wonen.

Deze verhuizing vergt enorme investeringen. Zo bedraagt de maandelijkse huur 1300 euro per maand en is er een borgsom betaald van 4000 euro. Dat krijg je er nou eenmaal van als je meer dan 5 euro per uur aan een cursus probeert te verdienen (dat was de reden waarom we niet meer welkom waren in buurthuizen)... Hoeveel we verdienen? Dat varieert, maar in ieder geval drie keer minder dan met onze hoofdactiviteit: vertalen. We doen dit voor een deel dus wel degelijk uit idealisme.

Hopelijk geeft dit aan hoe serieus we deze cursus en jullie nemen, en hoe graag we mensen over Japan vertellen: het is een grote commitment vanaf onze kant, en we hopen dat dat zal worden beantwoord met minstens evenveel inzet voor de studie vanaf jullie kant! Yoroshiku onegai shimasu!

Meer informatie volgt!

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 2 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.

Meer informatie over Japanse cultuur? Op zoek naar andere informatie? Reageer. Jij vraagt, wij draaien.

14-12-2015, 18:04   Loek van Kooten (6002 reacties)
Citeren
Dank je wel, Ard! En jullie ontzettend bedankt voor het meehelpen!
14-12-2015, 17:50   Ard (61 reacties)
Citeren
En het beviel prima, hoor. Een hele mooie ruimte! Nogmaals dank voor gisteravond.

Nieuw forumonderwerp

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Kunshō

Medaille, oorlogswond [figuurlijk]

この特性はどのグレムリンも同じであるが、それを実際の勲章で裏付けられる者は少ない。

Hoewel alle gremlins vinden dat ze gelijk zijn, hebben slechts een paar gremlins medailles om dat te bewijzen!

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service