Tot over 3 jaar?

Ingelogd als Gast

マク   (87 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Ik ben nu al een paar maandjes bezig en heb onderhand al veel geleerd over de Japanse taal, helaas lijkt het me beter om het Japans een tijdje te laten liggen.

Ik zit nu in HAVO 4 en dat betekend dus onder andere dat ik volgend jaar mijn eindexamen moet doen. Daarna wil ik doorstromen naar het VWO en ik heb leraren die er over twijfelen of ik het kan. Daarom lijkt het me niet handig om er zo'n moeilijke taal als het Japans bij te hebben. Ik leer nu Esperanto en wil eind dit jaar beginnen met Hebreeuws, die iets makkelijker zijn. Als ik afstudeer moet ik dan 5 talen spreken. Engels, Nederlands, Duits, Esperanto, Hebreeuws. En ga ik naar een universiteit in Duitsland (Welke wordt nog uitgezocht) om computerwetenschappen te studeren.

Als ik nergens voor zak dan zou ik over 3 jaar al mijn examens achter de rug hebben en spreek ik dus 5 talen, ik wil het Japans dan weer oppikken aangezien ik vervolgens 4 jaar geen last heb van levensbepalende examens. Uiteindelijk wil ik zo mijn nicht, die 7 talen spreekt, inhalen

Dus als alles naar wens gaat zie ik sommige van jullie over 3 jaartjes weer.

De donatie komt trouwens als ik terug ben van een weekje Istanboel deze zondag, Loek! Nog veel geluk met de site en tot over 3 jaar!

Vragen en reacties

08-05-2013, 23:36

Dit onderwerp heeft 2 abonnees

Dit artikel heeft 3 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.



14-05-2013, 17:15  Lion Egberts (504 reacties)
Citeren
幸運を祈ります、マークさん。
Kōun wo inorimasu, ma-ku-san.
Veel geluk marc.

Tov dat je dit doet. Ik ben de laatste tijd bezig met עברית. Ze vonden het al raar dat meteen de tekens uit me kop kenden, maar ja als je z'on 450 kanji ken dan kunnen die 22 letters er ook wel bij. Wis je trouwens ook als de letter alefא neemt je er 2 jod's(10) uit haald en 1(6) waw. Dan kom je uit op 26. Dezelfde waarde als יהוה. Dit betekent de God van de Joden. jod(10), he(5), waw(6) en he(5). Dan kom je weer uit op 26. Het begin en het einde is Ie.
09-05-2013, 17:36  Joop van Huet (2120 reacties)
Citeren
Veel succes en probeer geen ijzer met handen te breken ;-)
09-05-2013, 08:28   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Je bent nogal wat van plan, Maku! Maar inderdaad: het hele leven is een kwestie van prioriteiten stellen. Japans is niet zozeer moeilijk in de zin van dat het onmogelijk is te leren, maar eerder moeilijk in de zin van dat je er veel tijd in moet steken.

Heel veel succes in ieder geval!

Nieuw forumonderwerp


Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Er is geen les vandaag.

Leerlingen uit andere klassen mogen normaliter altijd gratis aanschuiven!

Co2-concentratie lokaal (COVID)

458

Woord van de dag

上げる
Ageru
Offeren (11)

はか線香せんこうげるさいには、人数にんずうにかかわらずみんなで一束いっそくであげるのが一般的いっぱんてきです。
Bij het offeren van wierook bij een graf is het gebruikelijk dat iedereen, ongeacht het aantal mensen, alles samen in één bundel offert.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.129 woorden

Kanji van de dag

snel

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 束 is een samengesteld ideogram dat boomtakken uitbeeldt die binnen een kader zijn gebundeld. Staat voor het stevig samenpersen van iets. 速 bestaat uit [辵 (actie van de benen) + de fonetische component 束] en staat voor het verkleinen van ruimten, zodat er geen openingen ontstaan.

速達そくたつ
Express (les 11)
はや
Snel (les 12)
早速さっそく
Meteen (les CH04)
高速道路こうそくどうろ
Snelweg (les CH16)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 5 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Vul het juiste partikel in:

10さいども①対象たいしょう調査ちょうさおこなった。「警官けいかん人々ひとびと安全あんぜんまもる」というのがほとんどのども①共通きょうつうしたこたえだった。

Uit hoofdstuk CH8

Onze database bevat momenteel 4835 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service