Japans leren in Japan - tips?

Ingelogd als Gast

ニケ    (819 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Ik speel met het idee om een keer een paar weken een cursus Japans te doen in Japan zelf. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ontvang graag tips. Er zijn genoeg instituten te vinden op internet, maar een internetsite is natuurlijk beperkt en ze zeggen allemaal dat ze goed zijn . Ik ben specifiek op zoek naar een goede school in een leuke stad, met lessen op JLPT N4-N3 niveau, waar de nadruk ligt op conversatie (ik wil vooral beter leren spreken en luisteren), waar leerlingen zijn van rond mijn leeftijd (net 40), met goede accommodatie (een eigen kamer of appartement).

Vragen en reacties

10-09-2012, 14:53

Dit onderwerp heeft 3 abonnees
Pagina 1 2

Dit artikel heeft 20 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 2.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.



28-07-2013, 12:55  ニケ (819 reacties)
Citeren
Precies, het is een dure grap, want vliegtickets komen er ook bij. En als ik daar ben, werk ik natuurlijk niet en verdien ik ook geen geld. Maar ik wil echt nog een keer, en dan waarschijnlijk in de hanami-tijd.
28-07-2013, 12:49 Lonieke Horninge (6 reacties)
Citeren
Haha Dat moet zeker nog even op zich wachten? Tenminste, alles zo bij elkaar doet een aardige aanslag op mijn spaargeld Maar goed, daar heet het spaargeld voor
28-07-2013, 12:38  ニケ (819 reacties)
Citeren
Vermoedelijk is november optimaal, maar vraag anders aan de school welke weken je het meeste kans hebt om mooie herfstkleuren te zien in de Fukuokaregio (of Tokio als je die kiest). En ik zie dat er begin november een nationale feestdag is ( LINK ) misschien navragen/opzoeken wat er dan in Fukuoka te doen is.
Ik krijg nu zelf ook weer helemaal zin om te gaan.
28-07-2013, 12:11 Lonieke Horninge (6 reacties)
Citeren
Is de momiji tijd nog in november? Want ik wil in februari instromen in een master opleiding en dit komende half jaar dus een maand uitkiezen om te gaan. Oktober en november zijn eigenlijk de opties, met voorkeur voor november, omdat de tickets dan stukken goedkoper zijn.
Ik vond zojuist die pagina, erg handig!
28-07-2013, 11:37  ニケ (819 reacties)
Citeren
Als je kunt, ga dan in de hanami- of momiji-tijd, dus bloesem- of herstkleuren-tijd. Beide prachtig om te zien en dat zijn ook de periodes met de meest aangename temperatuur. De zomers in Japan schijnen erg warm te zijn. Ik was zelf in Fukuoka heel de maand januari, dus in de winter. Was een relatief rustige periode voor de school, dus klasjes waren volgens mij wat kleiner dan anders.
Heb je al gezien dat de site van GenkiJacs een pagina heeft voor vegetariërs? Met tips hoe je in het Japans zegt wat je wel en niet eet, en tips waar te eten (maar sommige restaurants bleken niet te vinden). Ben een paar keer bij de Freshness Burger geweest die daar vermeld staat en een keer bij Nanak. Japan is zeker niet ingesteld op vegetariërs, maar bij de meeste restaurants was er wel iets te krijgen (dan vaak wel nodig dat je wat Japans spreekt of in elk geval een briefje in het Japans hebt met uitleg). En als je zelf kookt, is er geen probleem natuurlijk.
Wij lunchten vaak bij de Sukiya, waar ik dan gewoon rijst, silken tofu, misosoep en salade at, dus eigenlijk alleen maar bijgerechten. Ik kon ook terecht bij de Saizeriya (keten met Japans-Italiaans eten) of bij de sushitent. Allemaal maar een paar minuten lopen van de school, en erg voordelig. Er was nog een ander restaurant waar leerlingen graag gingen lunchen, maar daar hadden ze niets vegetarisch, ik heb het gevraagd.
28-07-2013, 10:47 Lonieke Horninge (6 reacties)
Citeren
Ja ik snap dat je liever een appartementje hebt dan. Ik vind die net iets te duur, dus ik denk dat ik toch voor de dorm ga en dan maar de luxe, aangezien die net zo veel kost als een host family. En als ik er een maand zit vind ik 16m2 vast geen overbodige luxe ^^
En ook wat jij zegt, vegetarisch eten en dan een host family kan lastig zijn. Ik ben ook vegetariër, dus dan lijkt me zelf kunnen koken in een dorm wat handiger. Bedankt voor de informatie en tips!

Nu moet ik er nog uit komen in welke maand ik ga..
27-07-2013, 10:36  ニケ (819 reacties)
Citeren
Ja, ik vond de informatie op de site en de emailcommunicatie vooraf heel goed.
Ik heb de cursus met conversatie gedaan, maar die met culturele activiteiten leek me ook erg leuk. Ik hoorde daar soms van mensen die dat deden wat ze nu weer voor leuks hadden gedaan, en ze hadden in die klas soms ook bezoek van Japanse experts, bv een echte sushimaker.
Ik had zelf een appartementje gehuurd, want woon in NL ook alleen en dat vind ik heerlijk. Je moet kiezen wat bij jouw persoonlijkheid (en budget) past. Een gastgezin is natuurlijk geweldig voor je Japans. Maar ook omdat ik vegetarisch eet, leek me dat niet handig. Ik ging 's avonds wel vaak met andere leerlingen eten of op stap, maar dat wist ik natuurlijk niet vooraf.
Er waren andere leerlingen die in een gastgezin zaten, en die waren vooral positief, maar eentje zat bij een vrouw die heel streng was m.b.t. hoe lang er gedoucht mocht worden, en gewoon niet prettig. Maar die persoon heeft toen een overplaatsing geregeld geloof ik. Je weet inderdaad niet van te voren of er een klik is met het gastgezin en hoe het je zal bevallen.
Ik heb ook een dormitory gezien en meegegeten in de gezamenlijke keuken daar, en dat zag er prima uit.
Als je reistijd belangrijk vindt, kijk daar dan ook naar. Er was accomodatie op loopafstand van de school, maar anderen moesten een half uur met de trein reizen.
27-07-2013, 09:38 Lonieke Horninge (6 reacties)
Citeren
Genki JACS ziet er goed uit inderdaad, handig ook dat dat je een schatting van je kosten kan maken. Ze hebben wat ik zoek: de taal en cultuur cursus lijkt me geweldig. Welke heb jij gedaan?
Ik twijfel nog tussen een gastgezin en een dormitory, bij beiden moet je maar net een klik hebben natuurlijk, dus dat zal weinig uitmaken. Waar heb jij gezeten?
26-07-2013, 21:06  ニケ (819 reacties)
Citeren
ik heb net mijn reactie bewerkt (had nog een onverwachte brainwave) en het zijn er nu 3. Maar ik snap wat je bedoelt, ik had datzelfde probleem in eerste instantie.
26-07-2013, 21:03 Lonieke Horninge (6 reacties)
Citeren
Bedankt voor je snelle reactie! Ik zal eens op die sites kijken. Ik ken verder niemand met ervaring, dus het is fijn om alvast van twee positieve ervaringen te weten :)

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Zaterdagochtend (10.00 - 13.00)
9 van de 10 leerlingen aanwezig
waarvan 5 leerlingen in lokaal

H30: てある、ておく、そのままにしておく、とか、partikels+も

H30 問題, serie MIS_05_2

Co2-concentratie lokaal (COVID)

434

Woord van de dag

宜しく伝える
Yoroshiku tsutaeru
De groeten doen (0)

よろしくおつたえください。
Doe hem de hartelijke groeten.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.129 woorden

Kanji van de dag

bureaucraat, overheid, regering

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 官 is een samengesteld ideogram bestaande uit 「宀 (dak, huis) + 𠂤 (compagnie, groep, opeenstapeling) en beeldt het huis uit van een 公用人 (kōyōnin, waarnemer) die een troepenmacht bezit. Omdat de betekenis van 官 verschoof naar overheidsfunctionaris, beeldde het teken met toevoeging van het symbool voor 食 (eten) later een pand uit waarin overheidsfunctionarissen konden eten. 館 bestaat uit [食 (eten) + de fonetische component 官].

警官けいかん
Politieagent [formeel] (les 37)
警察官けいさつかん
Politieagent (les CH19)
外交官がいこうかん
Diplomaat (les CH21)
事務次官じむじかん
Vice-minister (les RMPW_01_3)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Miraa-san wa Nihongo ga jōzu ni narimashita.

Hoteru wa takai desu kara, tomodachi no uchi ① tomarimasu.

Uit hoofdstuk 19

Onze database bevat momenteel 4839 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service