Japans Praathuis ????

Ingelogd als Gast

Hannah    (1016 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Nike en Ik raakte aan de praat over een conversatie les Japans. Eenmalig per onderwerp, hoofdzakelijk over de " gewone" dingen die je tegen komt in het dagelijkse leven. Bij voorbeeld hoe vraag ik netjes de weg, hoe vraag ik in een winkel of ze nog meer hebben en dat soort dingen. De bedoeling : je woordenschat Japans uitbreiden. Loek sensei zou dan het onderwerp kunnen kiezen en eventueel een woordenlijst kunnen maken. We kunnen de les dan eventueel besluiten met Japanse hapjes. Over de toelatingseisen zou Loek dan kunnen beslissen. Laat eens horen wat iedereen hiervan vindt. De prijs hoeft dan ook niet zo hoog te zijn als we in de Kooi terecht kunnen en niet vast zitten aan 10 mensen per keer.

Vragen en reacties

27-05-2012, 16:30

Dit onderwerp heeft 2 abonnees
Pagina 1

Dit artikel heeft 8 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.



25-10-2012, 07:01  Hannah (1016 reacties)
Citeren
minna-san, Zijn er nog mensen die zin hebben in een conversatieles Japans ???? We kunnen dat doen in de Kooi (leiden) of anders misschien via SKYPE. IK HOOR GRAAG REACTIES.. Misschien krijg ik dan een ECHTE japanner wel zo gek om mee te doen.
21-08-2012, 20:26  Hannah (1016 reacties)
Citeren
Nu bijna iedereen terug is van zijn vakantie wil het Praathuis graag weten of er nog wat meer mensen willen meedoen met Japanse conversatie les onder "lijding "" van Loek. Leuk voor onze OUD cursisten ( bijvoorbeeld van het eerste uur : stefan, peter ) n. Leuk om in de wachttijd tussen twee cursussen de kennis van het Japans bij te houden. Voor Mensen die van iemand anders Japanse les hebben gehad, een goede manier om met de lessen van Loek kennis te maken. We gaan voorzichtig van start ( met een keer als proef)als we 6 mensen kunnen krijgen op een zelfde dag of avond ( wanneer plaats is) Laat even weten of je het wat lijkt en ook wat je leuk lijkt als onderwerp. En misschien neem ik dan wel weer een ECHTE Japanner mee.

01-06-2012, 13:27  Lion Egberts (504 reacties)
Citeren
カフェ・マキアト
31-05-2012, 21:55  Hannah (1016 reacties)
Citeren
Het vervelende van Amstelveen is dat het niveau daar ontzettend hoog licht. en met de nieuwe leidster van de groep is het niveau nog een paar graadjes opgevoerd. Binnen 10 minuten ben ik totaal de draad kwijt en vind hem niet meer terug. Ik vind het erg jammer want het is met het openbaar vervoer een end weg en het vervoer is ook niet gratis. De meeste niet Japaners die er komen hebben een N3 of studeren Japans op de Universiteit. Met een goede gespreksleider moet het toch mogelijk zijn om ieder op zijn eigen tempo te kunnen meedoen. Rollenspel in het Japans : Ik ging naar de winkel en ik kocht .......
31-05-2012, 19:18   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Laten we idd eerst eens kijken hoeveel animo er is. Dan kan ik altijd nog gaan brainstormen.
31-05-2012, 19:01  ニケ (819 reacties)
Citeren
Die niveauverschillen zullen er wel zijn, maar ik denk dat ze kleiner zijn dan bij de JWC, want jouw leerlingenpool zal denk ik geen mensen bevatten die al echt goed Japans kunnen (bijvoorbeeld na een hele studie Japans), maar meer hobbyisten/beginners. Bij de JWC heb je daarnaast geen mogelijkheid je voor te bereiden, want er is geen gezet onderwerp. En anders dan bij het JWC zou jij er zijn als gespreksleider en kun je ook (in het Japans) vragen of iedereen het snapt, en anders nog uitleg geven (in het Japans) of iemand anders vragen het nog eens te herhalen of uit te leggen.
Niveauverschillen zullen er natuurlijk zijn, ook omdat je bij het uitsluiten van bepaalde niveaus sowieso te weinig deelnemers kunt vinden, denk ik. Iedereen zal zich dus een beetje aan moeten passen aan elkaar.
Ik vermoed dat iedereen die Japans probeert te leren te weinig praktische ervaring opdoet met spreken, dus er zal behoefte aan zijn, maar de cruciale vraag is natuurlijk of er genoeg deelnemers zouden zijn. Hierbij een oproep aan allen: reageer als je potentieel geïnteresseerd bent in een Japanse conversatiegroep.
Overigens ga ik zelf niet naar de JWC simpelweg omdat het onder werktijd is.
31-05-2012, 18:17   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Ik ben toch bang dat je enorme niveauverschillen gaat krijgen. Degenen die onderaan staan, zullen de gesprekken met degenen die bovenaan staan met geen mogelijkheid kunnen volgen. En degenen die bovenaan staan, hebben niets aan de gesprekken die worden gevoerd met degenen die onderaan staan...

Dit is in feite al wat de Japanse Women's Club doet - en zij doen het gratis...

Maar probeer me eens te overtuigen!
31-05-2012, 18:12  ニケ (819 reacties)
Citeren
Oh ja, dat is waar ook. Loek, de vraag is dus of jij aanleiding ziet eens te kijken of we een conversatieklasje bijelkaar kunnen krijgen. Hierin zouden we dus niet in de boeken duiken, maar - met jou als gespreksleider, stel ik me zo voor - over bepaalde onderwerpen praten in het Japans. Nederlands is verboden. Deelnemers kunnen zich eventueel voorbereiden door woorden of grammatica op te zoeken. Doelgroep zou zijn iedereen die basiskennis Japans heeft, verschillen mogen er zijn. Als het om één of enkele sessies gaat, zijn er mogelijk meer deelnemers te vinden, omdat de mensen uit de andere klassen dit er dan bij zouden kunnen doen. Het vraagt natuurlijk wel wat organisatie, je moet er tijd en zin in hebben, en je moet een minimum aantal deelnemers hebben... Hannah en ik hadden in elk geval beiden het idee dat we praktische ervaring in het spreken van Japans missen.

Nieuw forumonderwerp


Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Er is geen les vandaag.

Leerlingen uit andere klassen mogen normaliter altijd gratis aanschuiven!

Co2-concentratie lokaal (COVID)

481

Woord van de dag

上げる
Ageru
Offeren (11)

はか線香せんこうげるさいには、人数にんずうにかかわらずみんなで一束いっそくであげるのが一般的いっぱんてきです。
Bij het offeren van wierook bij een graf is het gebruikelijk dat iedereen, ongeacht het aantal mensen, alles samen in één bundel offert.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.129 woorden

Kanji van de dag

snel

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 束 is een samengesteld ideogram dat boomtakken uitbeeldt die binnen een kader zijn gebundeld. Staat voor het stevig samenpersen van iets. 速 bestaat uit [辵 (actie van de benen) + de fonetische component 束] en staat voor het verkleinen van ruimten, zodat er geen openingen ontstaan.

速達そくたつ
Express (les 11)
はや
Snel (les 12)
早速さっそく
Meteen (les CH04)
高速道路こうそくどうろ
Snelweg (les CH16)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 5 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Vul het juiste partikel in:

10さいども①対象たいしょう調査ちょうさおこなった。「警官けいかん人々ひとびと安全あんぜんまもる」というのがほとんどのども①共通きょうつうしたこたえだった。

Uit hoofdstuk CH8

Onze database bevat momenteel 4835 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service