where to go?

Ingelogd als Gast

tigerlily   (17 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Hoi allemaal,
Eind maart ga ik 4 weken naar Japan. Nu vroeg ik me af er ervaren Japan reizigers zijn die mij kunnen adviseren. Wat mag ik absoluut niet missen tijdens deze reis? En waar kan ik beter niet naartoe gaan? Graag hoor ik positieve en negatieve reis ervaringen. Alvast bedankt!

Vragen en reacties

11-02-2009, 18:54

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Pagina 1

Dit artikel heeft 10 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.



18-03-2009, 21:19 Gijs (123 reacties)
Citeren
Heel veel plezier!

En gebruik al je Japans wat je kent (hoe veel of weinig dat ook is), je zal zien dat het erg gewaardeerd wordt en het is gewoon leuk om de toen :-)

Goeie reis!
18-03-2009, 19:58 tigerlily (17 reacties)
Citeren
Hoi Steven! Dinsdag 24 maart vlieg ik met mijn broer naar Tokio. We hopen in de week van 6 april zeker in de buurt van Beppu te zijn. Stan komt ook, maar waarschijnlijk niet naar Beppu. Als je het leuk vindt en je tijd hebt, zouden we een sakeetje kunnen drinken. Laat het weten dan kan ik ons mailadres geven en houden we contact.
Ook Loek en Gijs bedankt voor de tips. Oe, heb er zoveeeeeeel zin in!
10-03-2009, 18:39 Gijs (123 reacties)
Citeren
Ben al bezig, werk in uitvoering :-)
10-03-2009, 15:39   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Gijs, volgens mij weet jij nog wel het één en ander toe te voegen aan onze kaart (zie links bovenaan)! :)
10-03-2009, 15:29 Gijs (123 reacties)
Citeren
Natuurlijk zijn steden als Kyoto en Tokyo absolute must see plekken, maar het gaat ook om de locatie in deze locaties. Denk dan aan kleine mooie tempels aan de randen van Kyoto en de Tsukiji vismarkt, de vele tuinen en andere getaways in Tokyo. Kamakura is een oase van rust en schaduw nabij Tokyo en het Himeji kasteel ten zijden van Kyoto is super.

Een erg bijzondere plek is het Ghibli museum in Tokyo: LINK

Het belangrijkste is het zelf ontdekken van gekke, bijzondere en mooie plekken. Laat je verassen! :-)
12-02-2009, 18:14   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Steven, wij wisten niet eens dat er mausolea voor Tokugawa Iemitsu en Hidetada wáren, dus dat zegt denk ik genoeg :D
11-02-2009, 20:30 tigerlily (17 reacties)
Citeren
Hey Steven! Bedankt voor alle informatie. Naar Kyoto ga ik zeker. Ben van plan om daar een dag of 8 te blijven. Over de pelgrimsroute heb ik alles gelezen. Eigenlijk is daar het hele Japan-vakantie-idee ontstaan. Die route wil ik in de toekomst heel graag lopen (of fietsen)Dat kan deze keer nog even niet wegens gebrek aan tijd. Bedankt voor de andere tips. Ik ga ze zeker meenemen in de planning!
11-02-2009, 20:15 tigerlily (17 reacties)
Citeren
Ziet er prachtig en helemaal japans uit Loek! Maar ik geloof wel dat ik nog even hard aan de taal moet werken, want eeuh....weinig engels daar, volgens mij! :)
11-02-2009, 20:06   Steven (33 reacties)
Citeren
Zelf ben ik er helaas maar een paar dagen geweest, maar Kyoto is zeker een stad die je niet wilt overslaan. Er is daar zoveel moois te zien... Daar kun je zeker een hele week aan besteden.

Wat misschien helpt:
LINK
Een overzicht van alle "must see" plekken in Japan, ingedeeld naar regio, met fotootje en aanvullende info. Bijv. hoe er te komen, en in geval van steden; wat er allemaal te doen valt.

Wat echt een geweldige levenservaring is, is de 四国遍路 Shikoku henro, ook wel bekend als (四国)八十八ヶ所(巡拝) (Shikoku) hachijuuhakkasho (junpai): een pelgrimstocht langs 88 Shingon boeddhistische tempels. Als je daar te voet langs gaat heb je daar veel te weinig tijd voor ('t duurt toch gauw zo'n 40 dagen), maar je zou het eventueel kunnen doen met een bustocht. Neemt natuurlijk wel zo'n beetje de hele pelgrimservaring weg, maar het kan.

Oh, wat je wel zou kunnen doen, is een bezoek aan 高野山 (kouya-san), één van de drie belangrijkste centra van Shingon boeddhisme en voor vele pelgrims het begin van de tocht. Hele mooie tempelgebouwen en een enorme begraafplaats in de bossen op de berg, waar meer dan 60% graven zijn uit de sengoku periode (15e-16e eeuw). Natuurlijk zit daar ook Koubou-daishi (aka Kuukai, oprichter van Shingon) in eeuwige meditatie, achter de hal van duizend lichten. Prachtig.


Ps: Ik dacht dat er in de 奥の院 op 高野山twee mausolea waren voor Tokugawa Iemitsu en Hidetada, maar de Japanse wikipedia geeft me tegenstrijdige info, en zelf heb ik er wel foto's ervan, maar de karakters zijn onleesbaar.
Loek/Rumi, weten jullie hier misschien meer van?
11-02-2009, 19:16   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Mocht je op Kyūshū komen, dan zou ik zeker een kijkje nemen in Yufuin (LINK,_%C5%8Cita) en Aso (LINK).

Er zijn daar ook twee verschrikkelijk leuke ryokan, maar ze zijn ook kostbaar: Yufu no Shō (LINK) (op de Tsukabara-hoogvlakte, 20 minuten buiten Yufuin) en Aso no Yu (LINK) (midden in de caldera van de vulkaan).

Nieuw forumonderwerp


Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Er is geen les vandaag.

Leerlingen uit andere klassen mogen normaliter altijd gratis aanschuiven!

Co2-concentratie lokaal (COVID)

412

Woord van de dag

上層部
Jōsōbu
Hogere rang, hoogste echelon, opperbevel (0)

上層部じょうそうぶかんがえてくれるのはかったが、かんがいたアイデアがかならずしもいとはかぎらなかった。
En natuurlijk had het opperbevel altijd ideeën, maar die waren niet allemaal goed.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.026 woorden

Kanji van de dag

kwaad, letsel

Samengesteld ideogram. Bestaat uit [宀 (deksel) + 口 of 古 (hoofd)」 en beeldt het stoppen van voortgang uit door iets te bedekken en te hinderen.

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

説明せつめいだけではわかりにくいから、①れいげてくれませんか。



解決かいけつ想像そうぞう現在げんざい会見かいけん理想りそうなか具体的ぐたいてき・イメージ

Uit hoofdstuk CH6

Onze database bevat momenteel 4774 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service