Hoe lang duurt het om Japans te leren?

Ingelogd als Gast02-03-2011, 19:40

Dit onderwerp heeft 3 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?

Deze vraag komt met enige regelmaat voorbij, dus we zetten hem maar in de FAQ.

Het is ook een vraag die onmogelijk is te beantwoorden, want mensen verschillen nu eenmaal. Wat voor de een makkelijk is, is voor de ander moeilijk. De een studeert 10 jaar Japans en spreekt nog geen woord, de ander is 4 jaar bezig en spreekt het vloeiend.

Dat Japans voor ons Nederlanders moeilijker is dan Duits of Frans, staat buiten kijf, want de taal wijkt nu eenmaal heel erg af van wat wij in Europa gewend zijn. Er zijn geen aanknopingspunten en de eerste weken praat je als een baby terwijl je hersens wel overuren maken. Maar alles is te doen, zolang je er maar genoeg tijd in steekt.

Met 40 uur per week zou je jezelf, als je voldoende capaciteiten hebt, na een jaar net verstaanbaar kunnen maken. Na twee jaar moet je een aardig mondje Japans kunnen spreken/lezen/schrijven. Na vier jaar spreken sommige mensen het Japans al vloeiend.

Na twintig jaar kom je erachter dat je nog elke dag nieuwe dingen leert. Er zal dus nooit een moment komen waarop je het Japans perfect beheerst, maar dat geldt voor elke taal. Zelfs de Japanners beheersen hun eigen taal niet perfect, net zoals de Nederlanders hun eigen taal niet perfect beheersen. Zie het dus als een vechtsport, een weg die nooit eindigt, maar wel continu verbetering brengt.


Smaakt dit naar meer? Japans leer je het beste "offline" op onze taalschool in Leiden. Daar kunnen we je tot een veel hoger niveau brengen en veel meer begeleiden. Klik hier voor meer informatie!

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 4 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.

Vragen over de Japanse taal? Registreer je en reageer op dit artikel. Wij geven binnen 24 uur antwoord.

14-06-2017, 12:19  Toon de Wit (161 reacties)
Citeren
Anne Geert de Raad schreef: Heb je al eens overwogen om offline lessen te gaan volgen in Leiden? Toevallig begint op de maandagavond op 26 juni een nieuw seizoen. Omdat je een jaar bezig bent, zou je goed kunnen aansluiten :)

Je bent in ieder geval van harte welkom! Anders wellicht een proeflesje doen, aanstaande maandag? Of op 19 juni...

Hoi Ralf, ik ben al een paar keer in Japan geweest, de ervaring die jij hier al met films hebt zal je daar mogelijk in de praktijk ook hebben. Ik denk dat het komt door de andere zinsbouw en in combinatie het denken in NL maar luisteren naar Japans.

Nu na anderhalf jaar wekelijks off line les (eind hoofdstuk 15)en zo enig begrip van de zinsbouw, begin ik in Japanse films / series wat te kunnen volgen, mits het niet te rap gaat, of er onduidelijk wordt gesproken. Ook woordenkennis (nu zo'n 850) is een valkuil. Als ik de woorden en ook de werkwoord uitgangen niet herken, heb ik geen idee wat ze zeggen. Bovendien zullen de jonge Japanners graag Engels met je spreken (dat willen zij weer leren), zeker als je je niet makkelijk kunt uitdrukken.
"ik kom uit Nederland en spreek geen Engels" wil nog wel eens helpen.
Dus meng je tussen niet Engels sprekenden, bv in de dorpen.
Praktijk kan een goede leerschool zijn, maar ook een tegenvaller. Veel succes in Japan.

07-06-2017, 22:43 Ralf (12 reacties)
Citeren
Bedankt voor het aanbod Maar ik heb net een beetje kunnen sparen om naar Japan te kunnen gaan. Ik ben nu nog opzoek naar een baan daar en als ik wat heb gevonden dan duik ik het avontuur in. Ik heb wel de aanbevolen boeken van みんなの日本語
07-06-2017, 20:19  Anne Geert de Raad (57 reacties)
Citeren
Heb je al eens overwogen om offline lessen te gaan volgen in Leiden? Toevallig begint op de maandagavond op 26 juni een nieuw seizoen. Omdat je een jaar bezig bent, zou je goed kunnen aansluiten :)

Je bent in ieder geval van harte welkom! Anders wellicht een proeflesje doen, aanstaande maandag? Of op 19 juni...

07-06-2017, 13:05 Ralf (12 reacties)
Citeren
Hallo,
Ik ben nu ongeveer een jaar Japans aan het leren. Soms een dag uren en soms eventjes. Ik vind het nog steeds erg leuk. Als ik een nieuw woord leer dan wil ik het ook in kanji kennen. Het kost me wel veel tijd om kanji-tekens te onthouden. Daar gaat het meeste tijd in. Als ik het niet dagelijks oefen dan vergeet ik het zo weer. Gelukkig heb een app die mij daarbij helpt. Als ik een Japanse film kijk dan versta ik er nog steeds vrijwel niks van hahaa. Ik heb het idee dat ik de taal pas vloeiend zal leren spreken als ik een tijd in Japan zou wonen.

Nieuw forumonderwerp

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting taalkunde. Zowel Loek als Rumi zijn al 24 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Woord van de dag

Shinamono

Goederen, artikelen, producten

この店は安いですし、品物が多いですし。ここで買い物します。

Deze winkel is goedkoop en heeft veel artikelen. Ik doe hier boodschappen.

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Cookie- en privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2019 Akebono Translation Service