JLPT N5

Ingelogd als Gast

ニケ    (819 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Net als Hannah en Iwakura (en wie weet nog anderen?), heb ik besloten de JLPT N5 te gaan doen in december. Dit forum is bedoeld om informatie te delen over die test en vooral over de voorbereiding. Alle tips van JLPT-experts zijn erg welkom!

Vragen en reacties

05-09-2010, 13:52

Dit onderwerp heeft 7 abonnees
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Dit artikel heeft 102 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 11.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Mis je bepaalde functionaliteit? Reageer en laat het ons weten. We hebben alles zelf geprogrammeerd, dus we kunnen het ook zelf aanpassen.



27-12-2023, 09:45  Saida (124 reacties)
Citeren
Hoi Anas,

Cool dat je de toets gaat doen! Over de details: de toets is volledig in het Japans, al zullen de instructies over de gang van zaken op de dag zelf op N5 niveau wellicht ook in het Engels/Duits worden gegeven. Maar de inhoud van de toets is volledig in het Japans. Daarom is het handig om een paar oefentoetsen te doen.

De inschrijflink en inschrijfformulieren komen pas half januari online, staat er op de website. Düsseldorf loopt volgens mij snel vol, dus je moet er wel vroeg bij zijn! Misschien zijn er anderen op de Discord van Japanology die in inschrijving voor Düsseldorf in de gaten houden, al zullen de meesten die zich inschrijven voor Leiden gaan.

Veel succes!

PS, de toets is trouwens op 7 juli (ieder jaar op de eerste zondag van juli en december)

Edit: info opening inschrijving
LINK
27-12-2023, 08:52 Anas (1 reactie)
Citeren
Ik bereid me voor op de JLPT N5 in Düsseldorf op 3 juli, maar ik ben in de war door een paar details. Is de test in het Engels, Duits of alleen Japans? De voorbeeldvragen op de JLPT-website zijn in het Japans, wat de onzekerheid nog groter maakt. Ik heb ook problemen met het vinden van de LINK Link om me in te schrijven. De online registratie is moeilijk te vinden en ik kan geen registratieformulier vinden. Alle hulp bij het navigeren zou zeer op prijs worden gesteld!
21-09-2011, 20:20  keshigomu (175 reacties)
Citeren
Dank jullie wel.

Lion: typ eens 'onpu' in je IME en zie het resultaat ;-). Hier staan nog een heleboel andere Japanse symbolen op een rijtje: LINK
21-09-2011, 17:50  Lion Egberts (504 reacties)
Citeren
omedetō gozaimasu, keshigomu!

PS. Hoe krijg je dat muziek nootje?
21-09-2011, 14:14  ニケ (819 reacties)
Citeren
Gefeliciteerd Keshigomu!
20-09-2011, 16:04  keshigomu (175 reacties)
Citeren
やった♪〜
Heb net de uitslag binnen voor JLPT N5, en ik ben geslaagd Ook wel cool dat je een diploma met alles erop en eraan krijgt opgestuurd.

Had wel nog redelijk wat fout, maarja je kan niet alles hebben. Totaal score: 139 / 180. Toch leuk dat je met zelfstudie zo'n end kan komen. Nu ook maar eens een nieuw doel gaan stellen want op het moment lig ik redelijk stil -_-;;

Zijn er nog andere die hun uitslag binnen hebben?
05-07-2011, 00:55  keshigomu (175 reacties)
Citeren
Zo, dat was me het uitstapje wel. Erg leuk, hoe makkelijk het is om in 1 enkele dag, opeens in een totaal andere stad te staan en diezelfde dag weer terug te zijn in Amsterdam.

De JLPT was de moeite volledig waard, ondanks dat ik maar 3 uur geslapen heb de nacht ervoor en het eigenlijk niet bijster goed had voorbereid. Wel vond ik het ontzettend jammer dat zoveel dingen in de Japantown van Duesseldorf dicht waren. Dus mocht ik er nog een keer naartoe gaan, wat ik niet uitsluit, dan zorg ik dat ik er op een zaterdag heen ga.

Ik was verbaasd over de grote hoeveelheden mensen die bij de test rond liepen. Ik had het wel enigzins kunnen verwachten maar toen ik er eenmaal was, vond ik de hoeveelheid mensen toch indrukwekkend. Verder was dit de eerste keer dat de JLPT in Dusseldorf, in de zomer werd gehouden, dus kwam zelfs de staatsecretaris ook nog een praatje houden. De mensen die de test organiseerden leken me erg vriendelijk en in het lokaal werd voor extra sfeer, traditionele Japans muziek gedraait buiten de testtijden om.

Na afloop van de test zijn we ook nog in sneltrein vaart door de Kunsthalle Dusseldorf heen gegaan. (We waren er 20 minuten voor sluitingstijd) Uitermate merkwaardige, maar wel leuke tentoonstelling genaamd "We Are Boys!" van "The Group 1965", waarvan ook de diverse keuken-achtige schilderijen met volop dampend en stomende composities opvielen. Ik kon nog niet echt mooie high-res plaatjes vinden anders had ik ze gepost. Zie ook Yuriko's links.

Vervolgens hebben we afgesloten met een bezoek aan restaurant "Kushi-tei", waarvan ik zo'n vaag vermoeden heb dat het personeel geweten moet hebben dat de JLPT die dag gehouden werd. Ik kreeg namelijk de indruk dat er in het restaurant meer Japans gesproken werd door JLPT'ers dan door Japanners .

Al met al erg onderhoudend, en zeker de moeite waard voor wie het wil proberen. Wat de test zelf betreft, het moet nog maar blijken of ik het gehaald heb, maar gevoelsmatig leek het goed te gaan. Het viel me heel erg mee, ook het luister gedeelte. Alleen de vragen aan het einde van het luistergedeelte, waar er geen enkel boekje meer mee deed en je dus alles op gehoor moest doen, waren wel even schrikken. Nu nog wachten op de resultaten die ergens in september zouden moeten arriveren.
02-07-2011, 12:41  Endo (465 reacties)
Citeren
Alle JLPT-ers, HEEL VEEL SUCCES MORGEN!!!

...EN NEEM EEN HORLOGE MEE!!!!

@Yuriko
Ga jij nog een keer de toets doen dan? Of gewoon een dagje Dusseldorf?
01-07-2011, 19:31 Yuriko (461 reacties)
Citeren
nou ja, ik heb 2 plaatsen, op de heenweg....
01-07-2011, 19:28  keshigomu (175 reacties)
Citeren
Ja, stadionplein daar ben ik zo. Ik denk echter dat ik niet met je mee kan rijden, aangezien ik die vriend van me die meedoet, dan eerst moet spreken.

Sowieso bedankt voor het aanbod, tot daar.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Zaterdagochtend (10.00 - 13.00)
9 van de 10 leerlingen aanwezig
waarvan 5 leerlingen in lokaal

H30: てある、ておく、そのままにしておく、とか、partikels+も

H30 問題, serie MIS_05_2

Co2-concentratie lokaal (COVID)

438

Woord van de dag

宜しく伝える
Yoroshiku tsutaeru
De groeten doen (0)

よろしくおつたえください。
Doe hem de hartelijke groeten.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.129 woorden

Kanji van de dag

bureaucraat, overheid, regering

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 官 is een samengesteld ideogram bestaande uit 「宀 (dak, huis) + 𠂤 (compagnie, groep, opeenstapeling) en beeldt het huis uit van een 公用人 (kōyōnin, waarnemer) die een troepenmacht bezit. Omdat de betekenis van 官 verschoof naar overheidsfunctionaris, beeldde het teken met toevoeging van het symbool voor 食 (eten) later een pand uit waarin overheidsfunctionarissen konden eten. 館 bestaat uit [食 (eten) + de fonetische component 官].

警官けいかん
Politieagent [formeel] (les 37)
警察官けいさつかん
Politieagent (les CH19)
外交官がいこうかん
Diplomaat (les CH21)
事務次官じむじかん
Vice-minister (les RMPW_01_3)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Miraa-san wa Nihongo ga jōzu ni narimashita.

Hoteru wa takai desu kara, tomodachi no uchi ① tomarimasu.

Uit hoofdstuk 19

Onze database bevat momenteel 4839 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service