het koningshuis (?)

Ingelogd als Gast28-03-2010, 13:53

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?
Marlou   (64 reacties)


Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.Laatst schoot mij een verhaal te binnen, dat mijn Biologie lerares had verteld. Zij heeft zelf in Japan gewoond en daar vertelde ze wel eens verhalen over. Het ging over de prins en prinses (dit lijkt wel een sprookje...:P(maar dat bedoel ik niet!)). Het was geloof ik dat de prins verliefd werd op een meisje/vrouw, maar die wilde alleen trouwen op voorwaarde dat ze nog vrij zou zijn ofzo, wat uiteindelijk niet het geval was. Dit is allemaal een beetje vaag, en misschien klopt het niet en haal ik dingen door elkaar, maar weet iemand misschien het echte verhaal?

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 1 reactie. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Zegt het voort! Vertel al je vrienden over deze site.30-03-2010, 15:04  Hannah (1015 reacties)
Citeren
De huidige kroonprins van Japan is getrouwd met een gewoon burgermeisje. Zij heeft hem wel heel erg lang laten wachten tot zij zijn aanzoek aannam. Toen ze maar niet zwanger raakte werd er gezegt door dat dit kwam doordat de voorouders van de prins ( hij stamt volgens de verhalen af van de zonnegod)het niet met het huwelijk eens waren geweest en dat ze daarom geen kinderen had. Toen zij uiteindelijk toch zwanger raakte en een dochter kreeg was deze uitgesloten van de Japanse troon. Die is nu voor het jongere neefje. Je ziet er zit altijd wel een kern van waarheid in deze "sprookjes".

Nieuw forumonderwerp

Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 26 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Discord

Programma vandaag

Zaterdagochtend (10.00 - 13.00)
8 van de 11 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

H14: De te-vorm, de constructie te kudasai (alstublieft), de constructie te iru (gerundium)

H14 Mondai 5

Zaterdagmiddag (14.00 - 17.00)
6 van de 7 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

H28: De 連用形 + ながら (terwijl), de ている-vorm voor gewoonten, het partikel し voor het opsommen van handelingen, それで: daarom, het woord 時 in combinatie met een partikel

Co2-concentratie lokaal

Woord van de dag

Iu

Zeggen (0)


首相しゅしょう英語えいごでスピーチをしたといました。

De premier zei dat hij een toespraak in het Engels had gehouden.

Vraag van de dag

映画えいが最後さいご場面ばめんつよ印象いんしょう表現ひょうげん自身じしんのこっている。


Quiz: Hoe goed is jouw Japans?

>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2021 Akebono Translation Service