Tsunami's, aardbevingen en de ambassade

Ingelogd als Gast28-02-2010, 16:28

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?
Marlou   (64 reacties)


Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.Ik denk dat iedereen wel heeft gelezen over Chili en de tsunami die bij Japan kwam.
Dat deed me denken aan iets wat ik had gelezen: er is minstens 70% kans dat er een aardbeving komt van 7.0 (op de schaal van richter (?)) in Tokyo in de komende 30 jaar.
Er is trouwens een anime-serie gemaakt over wat er gebeurt als er eentje komt in Tokyo van 8.0. (Tokyo Magnitude 8.0, LINK). Ik vond het wel de moeite waard om 'm te kijken, ookal gaat het natuurlijk ook over een meisje met haar broertje en is het allemaal heel zielig.
Nog iets: In Den Haag zit de Japanse Ambassade en die heeft ook een website: LINK . Daar komen afentoe leuke dingetjes die met Japan te maken hebben, zoals een "excange student program" (waar ik niet voor ben uitgekozen...) en nu is er een "Japanese Public Speaking Contest" (geen idee wat dat is). Die site is wel handig om in de gaten te houden.

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 2 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Meer informatie over Japanse cultuur? Op zoek naar andere informatie? Reageer. Jij vraagt, wij draaien.02-03-2010, 22:04 Yuriko (461 reacties)
Citeren
Heb je m gewonnen, dan? (ik zal zo nog es naar je profiel kijken.... )
Dit jaar doet een van mijn studiemaatjes mee, dus wij gaan ook om hem toe te juichen...Zelf ben ik ook nog met een tekst bezig geweest, maar die werd zo oersaai....bovendien haat ik spreken in het openbaar, dat doe ik alleen als ik echt kans zou maken op een ticket Japan (want dat is de hoofdprijs, 1 ticket, welteverstaan )
Heb daar 2 jaar geleden wel een hele serie 2-talige tijdschriften gratis mee kunnen nemen, ben benieuwd of dat dit jaar ook zo is...
O, en Marlou, als je mijn startpagina in de gaten houdt, je weet wel, de japansetaal.pagina.nl, dan blijf je ook redelijk goed op de hoogte, hoor...
zo weet ik e bijvoorbeeld te vertellen dat 'wie is de mol' deze week weer verder gaat
28-02-2010, 16:33   Loek van Kooten (6346 reacties)
Citeren
Die contest is niets meer dan een wedstrijd "wie houdt de beste toespraak in het Japans". In mijn profiel kun je zien waarom ik dat weet

Nieuw forumonderwerp

Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 26 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Discord

Programma vandaag

Zaterdagochtend (10.00 - 13.00)
8 van de 11 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

H14: De te-vorm, de constructie te kudasai (alstublieft), de constructie te iru (gerundium)

H14 Mondai 5

Zaterdagmiddag (14.00 - 17.00)
6 van de 7 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

H28: De 連用形 + ながら (terwijl), de ている-vorm voor gewoonten, het partikel し voor het opsommen van handelingen, それで: daarom, het woord 時 in combinatie met een partikel

Co2-concentratie lokaal

Woord van de dag

Iu

Zeggen (0)


首相しゅしょう英語えいごでスピーチをしたといました。

De premier zei dat hij een toespraak in het Engels had gehouden.

Vraag van de dag

映画えいが最後さいご場面ばめんつよ印象いんしょう表現ひょうげん自身じしんのこっている。


Quiz: Hoe goed is jouw Japans?

>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2021 Akebono Translation Service