Zatoichi op Canvas

Ingelogd als Gast

Yuriko   (461 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Zaterdagavond rond half twaalf...(dat weet je met die Belgen nooit helemaal zeker ^^)
LINK


*En dan zal ik meteen de editfuncie even testen....als dit er staat, is het gelukt, oh, maar ik kan geen smileys toevoegen, dan gaat die ander in de herhaling:

Vragen en reacties

07-01-2010, 13:00

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Pagina 1 2 3 4 5 6

Dit artikel heeft 54 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 6.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.



20-01-2010, 09:18   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Maar ik heb wel de indruk dat de serie een aardig beeld schetst van die periode.


Het is een publiek geheim dat vrouwen in Japan zijn achtergesteld in vergelijking met het Westen (en vroeger nog veel meer dan nu).

Maar volgens mij hadden vrouwen hier in Europa vroeger ook niet zo veel te vertellen.

Over mishandeling durf ik echter geen uitspraken te doen, hoewel het me niet zou verbazen als er een relatie bestaat tussen de maatschappelijke positie en mishandeling van vrouwen. Dat wil volgens mij echter niet zeggen dat vrouwen slaan in Japan vroeger schering en inslag was. Ik heb zat jidaigeki gezien waarin vrouwenmishandelaars publiekelijk aan de schandpaal werden genageld.

Wat ik trouwens wel waardeer aan vrouwen in Japan is dat ze steeds gelijkere rechten krijgen zonder dat dit ten koste lijkt te gaan van hun vrouwelijke elegantie. Dit bewijst dat je niet altijd een 'manwijf' hoeft te worden om mannen het huishouden te laten doen
19-01-2010, 11:53  Endo (465 reacties)
Citeren
double, oops
19-01-2010, 11:50   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Die Loek, het zit je best dwars, he?


Ja, dit zit me inderdaad niet lekker. Een nieuwe wereld die opengaat, en hij bevalt me niks.
19-01-2010, 11:49  Endo (465 reacties)
Citeren
へぇ〜、マジで!そんなような事情があって初めて聞いてきて、すごく怖いだね。『女性の33.2%が被害を経験』って、つまり全国女性人数の三分の一で、ありえないくらいです!それはいままも起こしていることですか?多分ね、社会からの圧力の影響によって暴力事件が起こしてくると思います。自殺事件の回数も多いそうでしょう。非常に深刻な問題ですね。
19-01-2010, 11:47 Yuriko (461 reacties)
Citeren
Die Loek, het zit je best dwars, he?
Ik heb ooit gehoord dat 1 op de 5 vrouwen wel eens verkracht is, ook in deze contreien.
Als vrouw, helaas ook uit eigen ervaring, ben ik me maar al te bewwust dat vrouwen door de eeuwen heen niet altijd even vriendelijk behandeld zijn geweest door mannen. Gelukkig is dat voor een groot deel van de wereld nu goed aan het veranderen.
En ik denk dat je gelijk hebt met die opmerking over sociale klasse en gedrag...

Maar, even terug op Oshin: Ik heb antwoord op mijn vraag over de versie met Engelse ondertiteling.
Zo is die bijvoorbeeld voor 300$ te krijgen op deze site:
LINK
De persoon zelf heeft de serie gekocht via JTradesMM apestaartje gmail punt com. Voor 100$ excl verzendkosten. Dat adres heb ik nu gemaild en ik hou jullie op de hoogte. Voor die prijs wil ik denk ik nog een serie kopen, dus wellicht kunnen we tegen die tijd iets regelen....
19-01-2010, 11:04   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Van Wikipedia LINK

被害者の状況 [編集]

欧米ではこの30年、日本ではおおよそこの10年あまり、取り組みが積み重ねられ、その深刻な実態が明らかにされるようになった。平成17年度に行われた「男女間における暴力に関する調査」(内閣府)によれば

全体の26.1%が被害を経験

女性の33.2%が被害を経験

男性の17.4%が被害を経験

となっている[7]。

被害内容については、

「身体に対する暴行を受けた事がある」 女性26.7%、男性13.8%

「恐怖を感じるような脅迫を受けた事がある」 女性16.1%、男性8.1%

「性的な行為を強要された事がある」 女性15.2%、男性3.4%

となっている。

また、「別居後も追跡をされた事がある」「(別居したことにより)収入が不安だ」なども報告されている[6]。

また、被害者数に地域差があり沖縄県などDVが多い地域もある[8][9]。

In Europa wordt huiselijk geweld al dertig jaar serieus genomen; in Japan is men er pas de laatste tien jaar mee bezig. 26,1% van de Japanners is wel eens slachtoffer geweest van huiselijk geweld. Van de Japanse vrouwen is dit 33,2%; van de Japanse mannen is dit 17,4%.

26,6% van de vrouwen is wel eens slachtoffer geweest van fysiek geweld; bij de mannen is dit 13,8%.

16,1% van de vrouwen is wel eens zo ernstig bedreigd dat ze er bang van werden; bij de mannen is dit 8,1%.

15,2% van de vrouwen is wel eens slachtoffer geweest van seksueel geweld; bij de mannen is dit 3,4%.

Ondanks deze schokkende cijfers, zijn er landen in Europa waar de cijfers nog veel schokkender zijn. Uit een Frans onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat 50% van de vrouwen in Portugal wel eens slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. De Japanners schermen op Wikipedia nog even met het feit dat huiselijk geweld in Europa nog veel vaker voorkomt, maar baseren dat dan wel op het aantal daadwerkelijke aangiften, terwijl bekend is dat er in Japan nog nauwelijks aangifte gedaan wordt (gelukkig wel steeds meer) vanwege het taboe dat er nog op rust.

De hierboven genoemde 1-3% in Amerika lijkt uit de lucht gegrepen te zijn, want volgens LINK : "Estimates show that 248 of every 1,000 females and 76 of every 1,000 males are victims of physical assault and/or rape committed by their spouses.[12]"

Dat is dus respectievelijk al 24,8% en 7,6% in Amerika, en dan hebben we het alleen over fysiek en seksueel geweld van echtgenoten.

Geen leuk onderwerp, maar het lijkt erop dat huiselijk geweld overal voorkomt, en dat Japanners wat dat betreft net zo erg zijn als welk ander volk dan ook.

Ik heb trouwens wel het idee dat in deze statistieken werkelijk alles wordt meegenomen, inclusief de tafel die je een keer een schop gaf toen je je hoofd een keer heel hard stootte. Zo niet, dan is dit echt schokkend.
18-01-2010, 23:14   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
LINK komt met schokkende cijfers over mishandeling van vrouwen in Japan - dit vind ik al een betere manier om een indruk te krijgen.

Uit een onderzoek van de overheid in 2000 zou blijken dat maar liefst 27,5 van de vrouwen in Japan wel eens door hun man is geslagen.

Of alle respondenten de waarheid spreken, weet je natuurlijk nooit, maar de cijfers staan wel in schril contrast met de 1-3% van bijvoorbeeld Amerika.

Ik ben me eerlijk gezegd kapot geschrokken.

Maar toch zou ik een serie zeker niet als leidraad nemen.
18-01-2010, 23:12   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
18-01-2010, 23:02   Loek van Kooten (7134 reacties)
Citeren
Maar ik heb wel de indruk dat de serie een aardig beeld schetst van die periode.


Het is een publiek geheim dat vrouwen in Japan zijn achtergesteld in vergelijking met het Westen (en vroeger nog veel meer dan nu).

Maar volgens mij hadden vrouwen hier in Europa vroeger ook niet zo veel te vertellen.

Over mishandeling durf ik echter geen uitspraken te doen, hoewel het me niet zou verbazen als er een relatie bestaat tussen de maatschappelijke positie en mishandeling van vrouwen. Dat wil volgens mij echter niet zeggen dat vrouwen slaan in Japan vroeger schering en inslag was. Ik heb zat jidaigeki gezien waarin vrouwenmishandelaars publiekelijk aan de schandpaal werden genageld.

Wat ik trouwens wel waardeer aan vrouwen in Japan is dat ze steeds gelijkere rechten krijgen zonder dat dit ten koste lijkt te gaan aan hun vrouwelijke elegantie. Dit bewijst dat je niet altijd een 'manwijf' hoeft te worden om mannen het huishouden te laten doen
18-01-2010, 22:55 Yuriko (461 reacties)
Citeren
Ja, ik moest wel meteen aan jou denken, hoor Endo

En, nee, Loek, je kunt zeker geen land beoordelen naar 1 tv serie. Dat zou wel erg makkelijk zijn. Maar ik heb wel de indruk dat de serie een aardig beeld schetst van die periode. Al is alles natuurlijk behoorlijk gechargeerd. Het moet tenslotte in een vrij beperkte tijd worden weergegeven.
Ik zag trouwens op YouTube dat iemand de serie ergens heeft gekocht met Engelse ondertiteling. Ik heb die persoon een PM gestuurd; zodra ik meer weet, dan post ik het zeker.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Er is geen les vandaag.

Leerlingen uit andere klassen mogen normaliter altijd gratis aanschuiven!

Co2-concentratie lokaal (COVID)

437

Woord van de dag

上げる
Ageru
Offeren (11)

はか線香せんこうげるさいには、人数にんずうにかかわらずみんなで一束いっそくであげるのが一般的いっぱんてきです。
Bij het offeren van wierook bij een graf is het gebruikelijk dat iedereen, ongeacht het aantal mensen, alles samen in één bundel offert.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.129 woorden

Kanji van de dag

snel

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 束 is een samengesteld ideogram dat boomtakken uitbeeldt die binnen een kader zijn gebundeld. Staat voor het stevig samenpersen van iets. 速 bestaat uit [辵 (actie van de benen) + de fonetische component 束] en staat voor het verkleinen van ruimten, zodat er geen openingen ontstaan.

速達そくたつ
Express (les 11)
はや
Snel (les 12)
早速さっそく
Meteen (les CH04)
高速道路こうそくどうろ
Snelweg (les CH16)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 5 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Vul het juiste partikel in:

10さいども①対象たいしょう調査ちょうさおこなった。「警官けいかん人々ひとびと安全あんぜんまもる」というのがほとんどのども①共通きょうつうしたこたえだった。

Uit hoofdstuk CH8

Onze database bevat momenteel 4835 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service