Japanse walvisvangst en Southpark

Ingelogd als Gast

Marlou   (64 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Ik denk dat de meesten wel weten van de Japanse walvisvangst en van de organisatie, die onder de Nederlandse vlag vaart, die daar wat aan probeert te doen.
Nu is er een aflevering van Southpark, die daarover gaat . Voor iedereen die geïnteresseerd is: LINK

Vragen en reacties

01-11-2009, 19:12

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Pagina 1

Dit artikel heeft 9 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Reageer, breng leven in de brouwerij en help mee aan het opbouwen van een community.



05-11-2009, 14:09 wout (46 reacties)
Citeren
maar dat weet niet iedereen de meeste mensen denken dat japanners op de bedreigde walvissen soorten jagen waardoor je makkelijk het idee krijgt van stropen.
bovendien is het zo dat koeien kippen en dergelijke worden gekweekt en niet wild gevangen zoals walvissen.
misschien moet je het is aan ze voorstellen ik zie het al voor me zo'n groot aquarium dan....
04-11-2009, 13:43   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Japanners jagen voornamelijk op dwergvinvisssen, die al lang niet meer zeldzaam zijn. Zie LINK
04-11-2009, 12:22 amiki (67 reacties)
Citeren
Is/was? het niet zo dat men kritiek op de walvissen jacht levert omdat walvissen een bedreigde diersoort zijn?

Als kippen een bedreigde diersoort waren dan zouden er, denk ik, ook aardig wat mensen kritiek hebben op het slachten van kippen voor consumptie e.d.


Als dat het geval is, dan lijkt het me niet hypocriet, want het gaat niet om de hoeveelheden die je slacht of hoe je het slacht, maar om *wat* je slacht... als dat een beetje..logisch klinkt..

Maar, correct me if I'm wrong!
Ik had alleen de indruk dat... (zie bonvenstaande verhaaltje )
03-11-2009, 16:46 Marlou (64 reacties)
Citeren
Ja, die chinpokemon ken ik ook:P
Het aangeven van die aflevering van South Park ging me ook niet om het benadrukken van de "gemene dingen" die Japanners met walvissen doen, en ik ben het absoluut met jullie eens over dat wij wel kunnen zeggen dat het gemeen is voor de walvissen, maar wij het even goed doen (wat trouwens ook aan het einde van de aflevering naar voren komt...). Ik koop ook het liefste biologisch vlees...
03-11-2009, 15:18 Orekisama (235 reacties)
Citeren
De beste South Park waar ze Japanners in de zeik nemen blijft toch de aflevering over de "チンポケモン" (chinpokemon). Alleen de titel al is hilarisch, hoewel je om die te begrijpen wel iets meer kennis moet hebben van het Japans dan dat je met de meeste boekjes leert

Overigens deel ik Loek zijn mening over hypocritie in het westen ten opzichte van de Japanse walvisvangst van harte. Van mij hoeven die beesten ook niet gevangen te worden, en wat me het meeste stoort is dat die beesten onder het mom van wetenschappelijk onderzoek gevangen worden, maar ze gewoon gebruikt worden ter consumptie. Overigens is het absoluut niet zo dat je in Japan maar overal walvisvlees kan krijgen. Zelfs in Japan zijn zulke zaken vrij zeldzaam, en je zal redelijk goed moeten zoeken wil je het ooit eens eten. Ik wou het op zich wel een keer proberen, maar kon niet echt een restaurant vinden, op een クジラ専門店(くじらせんもんてん-kujira senmonten-winkel gespecialiseerd in walvisvlees) na waar het niet te betalen was. Terugkomend op de hypocritie; zolang wij hier 24 kippen per vierkante meter houden voor goedkope eieren en vlees, trechters in de bek van ganzen stoppen en daar net zolang voer doorheen douwen todat hun lever groot genoeg is om op te eten, vlees van kistkalfjes eten, varkens onverdoofd steriliseren, kreeften leven koken en ga zo maar door is het niet echt aan ons (het westen) om kritiek te leveren over het afslachten van walvissen. En Japan is overigens niet het enige land dat die beesten vangt, er zijn er nog een aantal zoals Loek al aangeeft.
01-11-2009, 21:53   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Wat betreft serieus nemen: geen zorgen, maar ik zag dat de vaste fans van South Park op het South Park-forum een soortgelijke boodschap in deze aflevering zagen

LINK

Ik geloof dat de meesten het idee kregen dat de makers uiteindelijk partij kiezen voor de Japanners.

Hoewel je het bij South Park eigenlijk nooit zeker weet
01-11-2009, 21:36 Marlou (64 reacties)
Citeren
Yuriko: het komt wel op tv, op comedy central, maar dan over een tijd pas, want dit is de nieuwste zonder nederlands ondertiteling.
Loek, ik denk dat je het iets te serieus neemt:P Southpark moet je nooit serieus nemen, ze maken van alles en nogwat belachelijk (scientology, kanye west, bush etc..).
01-11-2009, 20:45   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Hoewel ik niks met walvisvlees heb (ik vind het smerig) en ik het niet koosjer vind hoe die beesten in de zee worden afgeslacht, is het aan de andere kant ongelooflijk hypocriet om Japanners terecht te wijzen terwijl we zelf tonnen aan kip en koe naar binnen werken. Daar horen we de mensen uit India, waar koeien heilig zijn, tenminste ook nooit over.

Verder hoor je mensen inderdaad alleen over de Japanners, en bijna nooit over de IJslanders en Noren, die net zo goed walvis vangen.

Deze aflevering van South Park is inmiddels trouwens ook in Japan gesignaleerd, en zij kunnen de humor er over het algemeen wel van inzien. Zie LINK

Mijn humor is het trouwens niet, maar wat dit soort dingen betreft kunnen Japanners wel tegen een stootje.
01-11-2009, 20:31 Yuriko (461 reacties)
Citeren
Marlou, is dat iets dat op de tv komt, of alleen op het internet?

Nieuw forumonderwerp


Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Er is geen les vandaag.

Leerlingen uit andere klassen mogen normaliter altijd gratis aanschuiven!

Co2-concentratie lokaal (COVID)

411

Woord van de dag

上層部
Jōsōbu
Hogere rang, hoogste echelon, opperbevel (0)

上層部じょうそうぶかんがえてくれるのはかったが、かんがいたアイデアがかならずしもいとはかぎらなかった。
En natuurlijk had het opperbevel altijd ideeën, maar die waren niet allemaal goed.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.026 woorden

Kanji van de dag

kwaad, letsel

Samengesteld ideogram. Bestaat uit [宀 (deksel) + 口 of 古 (hoofd)」 en beeldt het stoppen van voortgang uit door iets te bedekken en te hinderen.

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

説明せつめいだけではわかりにくいから、①れいげてくれませんか。



解決かいけつ想像そうぞう現在げんざい会見かいけん理想りそうなか具体的ぐたいてき・イメージ

Uit hoofdstuk CH6

Onze database bevat momenteel 4774 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service