Sushi eten in Nederland

Ingelogd als Gast

Jeremy   (18 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.




Weet iemand toevallig waar je (goed en liefst ook goedkoop) sushi kan eten in de omgeving van Tilburg en de omgeving van Delft/Den Haag?
Ik heb het namelijk nog nooit op, maar het lijkt me aardig goed te verorberen.
En als iemand in andere delen van het land aanraders heeft hoor ik (en waarschijnlijk anderen die het topic lezen) het ook graag ;)

Vragen en reacties

31-07-2009, 21:53

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Pagina 1 2 3

Dit artikel heeft 16 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 3.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Vragen over de Japanse taal? Registreer je en reageer op dit artikel. Wij geven binnen 24 uur antwoord.



25-11-2009, 12:07 Monjin (2 reacties)
Citeren
Volgens mijn Jappie Kenta spraken de bediende in Zoetermeer toen wij er waren Japans.

Misshien kun je een afwasbaantje krijgen in de keuken, leer je spelenderwijs Japans en je hebt een baantje.


Hmm Dus er zit een sushibar/japans restaurant in zoetermeer? Ik zocht al een tijdje daar naar één. Zou je kunnen uitleggen waar die zit?

alvast bedankt ^^
25-11-2009, 08:24  Hannah (1016 reacties)
Citeren
Volgens mijn Jappie Kenta spraken de bediende in Zoetermeer toen wij er waren Japans.
Misshien kun je een afwasbaantje krijgen in de keuken, leer je spelenderwijs Japans en je hebt een baantje.
05-09-2009, 22:14 Gijs (123 reacties)
Citeren
Op 1 oktober ga ik in het Okura eten! Het Yamazato LINK natuurlijk :-)

Daar werken tenminste gewoon Japanners.

Heb er vroeger ook wel eens gegeten, maar dat is lang geleden en toen hadden ze ook nog geen Michelin ster.

Loek had een tijd geleden aangegeven dat hij het wel leuk vond om met wat websitebezoekers naar het Okura te gaan. Staat dat idee nog?

Zo ja (ik ben voor ;-) , dan liever ergens in november. Twee keer per maand in het Okura eten is wel erg prijzig...

29-08-2009, 21:40 Aschwin (53 reacties)
Citeren
De grap met Sushi is dat het om bereiding en verse ingrediënten gaat. Een Chinees kan je ook sushi voorschotelen maar echte sushi van een Japanse Sushi chef is veeeeel beter. (ze leren er niet voor niets jaren voor) Ik ben een beetje nigiri gek (Sushi variant:rijst met lapje rauwe vis erop) en vooral de tonijn variant vind ik erg lekker.

Ik heb deze in het Okura Hotel gegeten maar ook in een all you can eat Sushi restaurant. Het verschil is groot maar ook het prijskaartje staat in verhouding.

Een echte goedkope nigiri herken je aan de vierkante lap vis op een niet handgevormde blok rijst. En dat is ook niet echt smakelijk, maar ook niet vies... in ieder geval niet om over naar huis te schrijven.

Vaak wordt er daarom in het zicht Sushi bereid om aan te geven dat het vers is en goed gemaakt. Je ziet duidelijk dat het niet zomaar een stukje vis afsnijden is.

Een goede nigiri Sushi met tonijn smelt op de tong echt heerlijk! met wat soya wasabi en sake om te drinken. (Ook wel gek sake en sake/zalm)
Verder zie je aan de tonijn dat de zeentjes/vet/delingen perfect lopen is de kleur goed en niet te donker. De rijst is handgevormd en de vis overlapt de zijkanten niet teveel. Daar willen ze immers half vis half rijst, je kunt het daar beet pakken en daar doop je de soja is mij verteld. (ja met de hand niet met stokjes!) de onderkant is puur rijst en neemt soja te snel op en de bovenkant rauwe vis wat soja niet voldoende opneemt, vandaar de zijkant. Klinkt logisch niet? vond ik wel althans ;)



Het is dus een beetje de vraag wat je er voor over hebt. Wil je je helemaal vol eten aan Sushi met vrienden en lekker bieren dan is een all you can eat net zo gezellig.
Wil je genieten van de Sushi en zijn smaak dan raad ik je aan wat te sparen en naar een wat duurder restaurant te gaan. In Den Haag zitten er een aantal waar men je vaak in het Engels verder helpt en het Japans duidelijk te horen is vanuit de open keuken.

Zelf ga ik wel eens naar Genki Tai maar dat is meer een grill specialist. Lang niet geweest trouwens, wil best mee om te kijken of ze nog steeds goed zijn ;)



Oh ik herinner me een Japanse drama waar een Sushi chef getest werd op de smaak van zijn tamagoyaki.
Ik heb dat eens zelf gemaakt, het is op zich niet zo moeilijk maar om de juiste smaak te krijgen moet de bouillon wel goed zijn en om een mooi lapje te krijgen moeten je laagjes even dik zijn. Dat ging opzich nog aardig, al speelde ik een beetje vals met de bouillon en waren mijn laatste laagjes aan de dikke kant (geduld was toen mijn sterkste kant niet), maar het lukte me niet om dat zeewierbandje erom te krijgen zonder de vorm ernstig te beinvloeden.

Zelf moet ik nog een keer toro proberen. Heeft iemand dat ooit gegeten? een extreem vette versie van de tonijn. Het schijnt een delicatesse te zijn?
29-08-2009, 20:31  ニケ (819 reacties)
Citeren
Heb net lekkere sushi gegeten, had weer eens wat gehaald bij Kyushu (in Utrecht), heerlijk! :P Dat ik beter Japans spreek dan de bediening daar (die Chinees is) neem ik op de koop toe, want het smaakt prima en is zeer betaalbaar.
27-08-2009, 00:42 Regi Bockhorni (8 reacties)
Citeren
Hey Jeremy.

De beste sushi uit DenHaag is Benkei restaurant. Trouwens ga ik morgen er naartoe.
Succes
REGI
26-08-2009, 17:40 Zerian (111 reacties)
Citeren
ik woon zelf in arnhem en hier heb je dacht ik iets van 3 japanse restaurants en allemaal gerund door chinezen ].[

ps. zo`n banzaiband met kamikaze erop heb ik ook! heb er zelfs mount fuji mee beklommen xD haha
15-08-2009, 14:00 Orekisama (235 reacties)
Citeren
Klopt, en in Amstelveen zitten ook wel een paar "echte" Japanse restaurants.

De reden dat de meeste Japanse restaurants in Nederland gerund worden door Chinezen is simpel: Er zijn nu eenmaal veel Chinezen in Nederland en weinig Japanners, en daarnaast kunnen 99 van de 100 Nederlanders toch geen Chinezen onderscheiden van Japanners. Daarnaast is het algemeen bekend dat de prijzen voor Japans eten een stuk hoger liggen dan voor Chinees eten, dus dit is ook een reden voor Chinezen om Japans eten op het menu te zetten.

Overigens ben ik een keer in Leiden bij een Japans restauarnt geweest, en daar stond een Aziatisch persoon achter de Teppan-Yaki met een hoofdband om en daarop de "banzai vlag" met het woord 神風 (Kamikaze) erop. Dus ik aan zo een serveerster vragen of de koks hier echt Japans zijn, en zij zegt rustig ja tegen me. Dus ik Japans praten tegen die kerel, maar hij zei niks terug hoor, haha. Was ook gewoon een Chinees natuurlijk. Het eten was overigens wel lekker, maar je wordt hier meestal "genept" als je zogenaamd in een Japans restaurant eet met zogenaamd echte Japanse koks.
15-08-2009, 13:52 woutie (42 reacties)
Citeren
ja de meeste japanse restaurants worden dooor chinezen gerund,
volgens mij zij er in amsterdam alleen een paar echte jappaners met een restaurant.

wouter
14-08-2009, 23:38 Margaux Haimé (5 reacties)
Citeren
In Rotterdam zijn er twee Japanse restaurants, ik neem aan dat ze er ook sushi hebben (ik geloof van wel). Ik ga er misschien nog uit eten dus als het er nog van komt zal ik eens verslag doen. Maar er zijn inderdaad niet zoveel japanse restaurants in Nederland.


Maar worden serieus de meeste Japanse restaurants gerunt door Chinezen? Wow....

Margaux

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Donderdagavond (19.30 - 22.30)
11 van de 13 leerlingen aanwezig
waarvan 8 leerlingen in lokaal

H19: De colloquiale verleden tijd, de constructie ことがある (wel eens), de constructie …たり…たりする, bijwoorden, bijwoordelijke bepalingen + なる (worden), het idioom そうですね

H19 練習A2

Co2-concentratie lokaal (COVID)

Woord van de dag

善意
Zen'i
Te goeder trouw, bonafide (2)

相手方あいてがた悪意あくいまたは、過失かしつがあった場合ばあいでも善意ぜんい第三者だいさんしゃには対抗たいこうできません。
Zelfs indien de andere partij te kwader trouw handelt of nalatig is, doen dergelijke acties geen afbreuk aan de rechten van een derde te goeder trouw.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.020 woorden

Kanji van de dag

lamp, licht, telwoord voor lampen

[燈] Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 登 is een samengesteld ideogram bestaande uit [beide benen + 豆 (dienblad) + beide handen] en staat voor het met beide benen hoog beklimmen van iets, alsof je met beide handen een dienblad hoog houdt. Verwant aan 騰 (klimmen, omhoog gaan). 燈 bestaat uit [火 (vuur) + de fonetische component 登] en staat voor vuur dat hoog gehouden wordt. Staat daarom voor het hoog houden van een lamp. [灯] Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. Bestaat uit [火 (vuur) + de fonetische component 丁 (=停, vasthouden)] en vervangt sinds Genmin (661-721) het teken 燈.

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 2.

Vraag van de dag

ごみばこのごみが①なっているから、ててください。

かける・いっぱい・立派りっぱあかるい・似合にあう・目指めざ

Uit hoofdstuk CH1

Onze database bevat momenteel 4774 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service