Manga voor Beginners

Ingelogd als Gast

ニケ    (819 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Hallo, ik weet zelf niks van manga, maar heb er een beetje over gelezen (o.a. in Wikipedia) dus heb er een vaag beeld van. Ik ben erg nieuwsgierig geworden, en ik hoop dat de mangalezers onder jullie me iets meer willen vertellen.
- Waarom lezen jullie ze, wat is er zo leuk/bijzonder aan?
- Welke manga's of welke soort manga is jullie favoriet?
- Hoe komen jullie aan die strips, bestel je die via internet? Of zijn er winkels in Nederland die ze verkopen?
- Zijn er manga's die voor beginners in de Japanse taal te lezen zijn? (Mijn Kanji-kennis is zeer beperkt.)
Alvast bedankt voor eventuele tips!

Vragen en reacties

08-06-2009, 18:27

Dit onderwerp heeft 0 abonnees
Pagina 1 2 3 4 5

Dit artikel heeft 39 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 5.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.



26-06-2009, 02:51 Jorrit Linnert (41 reacties)
Citeren
Geschikte manga voor beginners zijn in volgorde van complexiteit Yotsubato!/ よつばと! en Claymore/ クレイモア

Manga die ik zelf erg mooi vind zijn:
Mushishi, Yokohama Shopping Trip Log, Nausicaä of the Valley of the Wind (Miyazaki-sama!) en Fruits Basket.
Andere manga die ik wel leuk vind zijn Addicted to Curry en One Piece.
25-06-2009, 20:12 wichal (15 reacties)
Citeren


hmm ik lees al een paar jaar manga
maar tot nu toe me favoriete zijn :
kare kano en lovely complex
puur vanwege de comedy en roman die erin
zit, verder kijk ik ook gewoon heel veel
verschillende anime.
23-06-2009, 00:57 Orekisama (235 reacties)
Citeren
Beste Nike,

Heb zelf de Dragonball Z en Bleach manga´s gelezen in het Japans en die hebben in ieder geval allemaal furigana bij de Kanji, dus iedere beginner die hiragana en katakana kent kan die manga lezen. Of je het allemaal begrijpt is een tweede natuurlijk. Hoewel je best veel kan leren van manga lezen, is het naar mijn mening beter om eerst je eigen woordenschat zo uit te breiden dat je niet nagenoeg ieder woord uit die manga op hoeft te zoeken. Maar dat is mijn mening uiteraard. In ieder geval heb je aan Bleach en Dragonball Z een goede beginners manga!
18-06-2009, 19:10  ニケ (819 reacties)
Citeren
Heee Purritos. :D Ik kan je nog geen mening geven, want heb nog geen tijd gehad om Clannad te bekijken! Maar dat ga ik zeker nog wel doen. En bedankt voor de waarschuwing, ik zal gezien het risico dat het uitloopt op een snotterfestijn de Kleenex bij de hand houden. :)
18-06-2009, 11:55 Edwin (19 reacties)
Citeren
Heej poesje, ik ben benieuwd wat je gaat vinden van Clannad en Clannad After Story. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden.
Even voor de duidelijkheid, het zijn twee seizoenen. Het eerste seizoen is Clannad, een romantisch drama met erg veel humor (vind ik!). Clannad After Story (seizoen 2) is mijn favoriet. Erg de nadruk op de drama en ik moet heel eerlijk zijn dat ik de tranen niet binnen kon houden bij een aantal afleveringen. Dus wees voorbereid!
Dit is totaal niet om je te haasten, maar ik ben gewoon erg benieuwd of je de serie leuk vindt. :)
Laat het me weten.
14-06-2009, 20:54  ニケ (819 reacties)
Citeren
Loek, bedankt voor de tips! Ik heb op www.mysoju.com gisteren de eerste aflevering van ごくせん (Gokusen) bekeken en vond het meteen leuk, dus ik ga zeker verder kijken! Gelukkig zijn er meerdere seizoenen. :) Ik heb ook een stukje van ゴッドハンド輝 (Godhand Teru) gekeken, ook leuk, en ben nog van plan om Hana Yori Dango en 33分探偵 (33pun Tantei) uit te proberen. Mijn eerste indruk van dorama: originele en sprankelende kwaliteitstelevisie (inderdaad niet vergelijkbaar met GTST).
14-06-2009, 01:31 Zerian (111 reacties)
Citeren
Thanks!
Gokusen lijkt me echt leuk!
ik ga hem opzoeken :)

Ik ben btw als eerst met naruto begonnen en ben niet afgehaakt, vind het wel tegenvallen maar heb andere ook een kans gegeven, ik vind bleach stukken beter :)

en verder blijft Death Note voor mij de nr.1 ;)
13-06-2009, 16:24   Loek van Kooten (7137 reacties)
Citeren
Loek, wat is er zo geweldig aan dorama?


Allereerst is het *niet* te vergelijken met Nederlandse tv-series. Het zijn kortlopende series, met meestal maar 9-12 afleveringen, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. Elke serie is meestal sterk gericht op een bepaald thema of een absurde plot: zo gaat Gokusen over een lerares die les moet geven aan de meest onhandelbare klas van het land. Gelukkig heeft ze wel voor hetere vuren gestaan, want ze is namelijk ook de gedoodverfde opvolger van haar opa, die leiding geeft aan één van de grootste maffiasyndicaten in Japan.

Hana Yori Dango gaat over een schoolmeisje uit een volksbuurt die door haar ouders op een eliteschool wordt gezet, waar de leerlingen natuurlijk al het mogelijke uit de kast halen om haar weg te pesten. Dit gebeurt onder aanvoeding van F4, vier rijkeluisjongens wiens ouders de school voor het grootste deel financieren. Gelukkig kan de hoofdpersoon heel goed vechten en wordt de leider van F4 verliefd op haar...

En is het niet zo dat net als bij manga en anime het aanbod zo groot en gevarieerd is, dat er dus ook dorama is waar je weinig aan vind?


Op Drama Wiki LINK vind je de kijkcijfers van recentelijk uitgezonden dorama. Als je een populairdere dorama pakt, is het praktisch bijna altijd raak. Dorama die de Japanners goed vinden zijn over het algemeen... ehm... ook erg goed.

De sfeer varieert van dol komisch tot diep triest. Zowel Gokusen als Hana Yori Dango zijn hele leuke dorama om mee te beginnen. Bij de torrents worden vaak ondertitels geleverd, zodat je de dorama ook kunt volgen als je (nog) geen Japans kent.

Ik ben momenteel zelf bezig met Beach Boys, een al wat oudere dorama over twee jongens die elkaar ontmoeten in een herberg op het strand. De jongens zijn elkaars tegenpolen: de ene jongen is een enorme flierefluiter die nog nooit wat klaar heeft gespeeld in het leven, terwijl de andere jongen een topbaan in de financiële sector heeft maar erachter komt dat het leven meer te bieden heeft dan alleen maar geld. Tussen de twee ontstaat een hele interessante en vaak komische wisselwerking.

Ga het in ieder geval niet vergelijken met Goede Tijden Slechte Tijden en dergelijke. Japanse dorama zijn echt een verhaal apart. Zien is geloven. Als je van manga houdt, vind je dorama meestal ook fantastisch. Jammer is alleen dat dorama nog relatief onbekend zijn. Hopelijk gaat dat ooit veranderen!
13-06-2009, 12:26  ニケ (819 reacties)
Citeren
Dorama - Japanse tv-dramaseries? Ha, ik zie net pas dat ドラマ (dorama) gewoon het Engelse woord 'drama' is... :) Loek, wat is er zo geweldig aan dorama? En is het niet zo dat net als bij manga en anime het aanbod zo groot en gevarieerd is, dat er dus ook dorama is waar je weinig aan vind?
13-06-2009, 07:59   Loek van Kooten (7137 reacties)
Citeren
Heidi is volgens mij ook Japans, en dat zou je ook niet zeggen :D

Als dorama-freak moet ik natuurlijk opmerken dat er ook een heleboel dorama zijn geïnspireerd door manga (en dat veel dorama sowieso een ontzettend manga-achtige insteek hebben).

Gokusen en Hana Yori Dango zijn daarvan schitterende voorbeelden.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Woensdagavond (19.30 - 22.30)
8 van de 9 leerlingen aanwezig
waarvan 5 leerlingen in lokaal

H47: Schijnen met ~そうである、het lijkt erop dat met ~ようである,声・音・匂い・味がする

H47 例文5

Co2-concentratie lokaal (COVID)

433

Woord van de dag

修復
Shūfuku
Restauratie, reparatie, herstel (0)

そのころどもがしいとおっとわれ、まずくなっていた原田冴夫婦ふうふの関係修復をこころみていた。
Saeko Harada had van haar man te horen gekregen dat hij kinderen wilde, en ze deed er alles aan om de relatie te repareren.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.142 woorden

Kanji van de dag

bombarderen, openbarsten, knallen, splijten, bombardement, knal, splitsing

Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 暴 (baku/bō) is een samengesteld ideogram bestaande uit [日 (dag) + dierlijke huid met botten + beide handen] en staat voor het blootstellen van een dierenhuid aan de zon door deze met beide handen te ontbloten. Betekent ook "ontbloten" en "openbarsten". 爆 bestaat uit [火 (vuur) + de fonetische component 暴] en staat voor iets wat door hitte openbarst en naar buiten springt. Staat ook voor het naar buiten springen van vonken. Zie 暴.

原爆ドーム
Atoombomkoepel (les 38)
爆弾
Bom (les 40)
原爆
Atoombom (les CH11)
爆発ばくはつする
Exploderen, ontploffen, uitbarsten [ook figuurlijk] (les CH22)

Japanse kinderen leren dit teken op de Junior High School. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 2.

Vraag van de dag

Maak een constructie met ところ:

たのしんでいます)、すみませんが、もうわりの時間じかんです。

Uit hoofdstuk CH2

Onze database bevat momenteel 4839 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service