Introduceer jezelf

Ingelogd als Gast

Patrick   (15 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Omdat ik geen introductie topic vond, leek het me een goed idee er een te beginnen.

Gisteren heb ik me geregistreerd als nieuw lid. Sinds lange tijd ben ik gefascineerd door de Japanse cultuur en filosofie. Oudere Japanse sciencefiction films mag ik graag zien (zoals bijvoorbeeld Kaitei Gunkan/Atragon of Gorath), maar historische films (ik noem bijvoorbeeld Shogun) sla ik ook niet over. Boeken over Japan, de tijd van de Samoerai en Bushido spreken me enorm aan. Zoals Loek al schreef groeit en evolueert een land en de cultuur, dus ik probeer ook naar het huidige Japan te kijken (en het niet te idealiseren op basis van het verleden). Verder ben ik bezig me te verdiepen in zowel Boeddhisme als Shinto. Nadeel is alleen dat mijn vrije tijd niet altijd zo vrij is als ik zou willen.

Wat zeker nog op mijn “to do” lijstje staat is het leren van de taal en ik wil absoluut een keer naar Japan toe. Rest me nog te vertellen dat ik 37 jaar oud ben en als kwaliteitsmanager en webmaster werkzaam ben.


Vragen en reacties

05-06-2009, 12:55

Dit onderwerp heeft 7 abonnees
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Dit artikel heeft 90 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 9.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Meer informatie over Japanse cultuur? Op zoek naar andere informatie? Reageer. Jij vraagt, wij draaien.



17-02-2015, 09:22 Martijn Dr (10 reacties)
Citeren
Hallo iedereen!
Mina-san, Konnichiwa!

Mijn is Martijn, 36 jaar en wonend in Groningen. Ver van het Westen dus, maar zeker gemotiveerd om in de toekomst wellicht lessen te volgen.

Mijn fascinatie voor de Japanse cultuur is ooit begonnen met de geschiedenis. Alleen de taal is altijd bij mij op de achtergrond gebleven, alleen daar wil ik nu graag verandering in brengen.

Na wat zoektocht op het internet ben ik op deze site terecht gekomen, en naar wat lesstof door te hebben genomen, heb ik besloten me aan te melden. Mijn complimenten hoe de online lessen in elkaar steken, vooral de duidelijke uitleg.

Echte lessen volgen is voor mij nog iets te hoog gegrepen, en daarom ga ik eerst rustig alles doornemen en me zelf de basis aanleren tot zover mogelijk is.

Groet,
Martijn
05-01-2015, 16:47   Loek van Kooten (7100 reacties)
Citeren
Hallo Raoul,

Welkom op de site!

Er is momenteel plek in de groep voor Niveau 1. We hebben al drie lessen gedaan, maar als je er hard aan trekt, moet inhalen mogelijk zijn.

De volgende kans (een eventuele nieuwe klas) zal naar verwachting pas ergens in september zijn.
05-01-2015, 16:45 RaoulH (1 reactie)
Citeren
konichiwa minna san,

Mijn naam is Raoul, ik ben 29 jaar en woon in Amsterdam. Ik heb al heel wat jaren een fascinatie voor de Japanse en Aziatische cultuur.
De drang om Japans te leren is zo groot, dat ik er vaak overwoog om het in Leiden te studeren. Helaas is het niet haalbaar om een voltijds studie te doen. Ik ben daarom bijzonder dankbaar dat ik deze site heb ontdekt, en zal mij dan ook inschrijven voor de niveau 1 groep ( zodra er plek is).

Verder hoop ik om een actieve bijdrage aan deze site te maken.

yoroshiku onegai shi masu!
28-01-2014, 19:10  Vera Jol (39 reacties)
Citeren
Ik ben Vera en ben 18 jaar.

Ik ben geïnteresseerd in Japan ivm de vechtsport die ik doe namelijk Judo.
Door dat ik deze vechtsport doe kwam ik namelijk om meer te weten te komen over Japan en de taal die ze daar spreken.

Ik zit nu op school in Rotterdam.

veder zijn mijn hobby`s boeken lezen en gitaar spelen.
22-10-2013, 23:48 Yasumi (1 reactie)
Citeren
Hajimemashite, Bozenka desu!

Op internet ga ik meestal met de nickname 'Yasumi' door het leven.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in Japan met de adembenemende natuur, architectuur, rijke geschiedenis en cultuur. Juist omdat het zo'n ander land is, heeft het een soort magische werking. Nog los van het feit dat ik veel anime kijk en daarmee het één en ander Japans tegen kom.

Ik zou heel graag de taal willen leren omdat de moeilijkheid ervan me fascineert en ik er van gebruik wil maken als ik op een dag een reis naar Japan mag/kan maken!
10-05-2012, 15:46 MimiHikari (1 reactie)
Citeren
Hallo ^^

Hajimemashite, watashi wa Sanne desu :)
juunana sai!

Ik ben als sinds kleins af aan geinteresseerd in Japan. Wat ik vooral leuk vind: de cultuur! Ik vind het ontzettend leuk om dingen op te zoeken over hoe Japanners leven en zich gedragen. De taal is prachtig, en natuurlijk hou ik van Anime en Manga... ik bezoek dan ook jaarlijks conventies.

Ik doe intensief aan manga tekenen en Japans zingen. Ik hoop dat mijn budget het toelaat dat in over 2 jaar eindelijk mijn droomland kan bezoeken. Dan wil ik Tokyo bezoeken, om vervolgens een paar jaar later terug te komen en er een jaartje te gaan werken.

Op deze website hoop ik leuke dingen over de taal te leren!

Heel veel liefs, Sanne, maar mijn webnaam is Mimi, haha :)
12-01-2012, 16:21 Elmer (1 reactie)
Citeren
Goede dag iedereen,

mijn naam is Elmer, ik ben geintreserd geraakt in Japan door mijn tattoos. Ik vroeg op een forum over Japan (Japanologic) wat eigenlijk de Japanse tekens die bij mijn tattoo zouden komen te staan willen betekenen. Ik wist toen nog niet dat het een hout druk was van een affiche voor een kabuki voorstelling...dat ben ik dan allemaal gaan opzoeken en zo doende ben ik heel geitresseerd geraakt. Ik wil geen vloeiend Japan leren spreken (ik denk niet dat ik dat kan) maar ik wil wel beginnen met te weten wat ik niet kan...klein stapje voor stapje, kan je namen jan, Piet, Elmer,...in het Japans schrijven, zoja, begrijpt een Japanner dat dan, kan het perongeluk zijn dat die naam dan iets betekend en weet ik veel, gewoon geintresseerd, ik ben niet van plan om me naar Leiden of zo te vervoeren om een cursus te volgen, ik pik hier en daar wel ietsje en pietsjes mee om mijn nieuwschierigheid te bevredigen...
14-02-2011, 19:49 anory (1 reactie)
Citeren
ohayo gozaimasu ik ben stefaan van west vlaanderen (belgie)22 jaar oud
de hoofdreden waarom ik japans zou willen leren is door anime (ik hou er zo veel van :) ) en ook door de levenstijl van japan (veel respect voor andere mensen en de ouderen )
en daarom heb ik dan ook besloten om te beginnen met japans maar omdat ik in w vl leef zal het moeilijk zijn om in nederland les te volgen daarom zal ik gaan naar het hitek en hopelijk kunnen ze me daar de taal leren :)
09-02-2011, 20:27  keshigomu (175 reacties)
Citeren
Ik had nog geen Skype account. :o
Ik heb je toegevoegd, moet nu eigenlijk op zoek naar een goede microfoon.
04-02-2011, 10:57  Endo (465 reacties)
Citeren
keshigomu schreef: Ik ben keshigomu (Bas)


Welkom op de site keshigomu!
ractise: Skype → firegrub
ヨロシク!

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>




Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Donderdagavond (19.30 - 22.30)
10 van de 13 leerlingen aanwezig
waarvan 7 leerlingen in lokaal

H19: De colloquiale verleden tijd, de constructie ことがある (wel eens), de constructie …たり…たりする, bijwoorden, bijwoordelijke bepalingen + なる (worden), het idioom そうですね

H19 練習A2

Co2-concentratie lokaal (COVID)

571

Woord van de dag

善意
Zen'i
Te goeder trouw, bonafide (2)

相手方あいてがた悪意あくいまたは、過失かしつがあった場合ばあいでも善意ぜんい第三者だいさんしゃには対抗たいこうできません。
Zelfs indien de andere partij te kwader trouw handelt of nalatig is, doen dergelijke acties geen afbreuk aan de rechten van een derde te goeder trouw.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.023 woorden

Kanji van de dag

lamp, licht, telwoord voor lampen

[燈] Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. 登 is een samengesteld ideogram bestaande uit [beide benen + 豆 (dienblad) + beide handen] en staat voor het met beide benen hoog beklimmen van iets, alsof je met beide handen een dienblad hoog houdt. Verwant aan 騰 (klimmen, omhoog gaan). 燈 bestaat uit [火 (vuur) + de fonetische component 登] en staat voor vuur dat hoog gehouden wordt. Staat daarom voor het hoog houden van een lamp. [灯] Samengesteld ideogram met een semantische en fonetische component. Bestaat uit [火 (vuur) + de fonetische component 丁 (=停, vasthouden)] en vervangt sinds Genmin (661-721) het teken 燈.

Japanse kinderen leren dit teken in groep 6. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 2.

Vraag van de dag

ごみばこのごみが①なっているから、ててください。

かける・いっぱい・立派りっぱあかるい・似合にあう・目指めざ

Uit hoofdstuk CH1

Onze database bevat momenteel 4774 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service