Online leerlingen

Ingelogd als Gast22-07-2020, 11:32

Dit onderwerp heeft 1 abonnee
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?
Loek van Kooten    (6330 reacties)  We zijn sterker uit de corona-crisis gekomen dan ooit: de omstandigheden hebben ons gedwongen om online les te gaan geven, en daar zijn we heel goed in geworden. We beschikken over een bijzonder uitgebreide elektronische leeromgeving, zodat ook leerlingen die ver weg wonen de lessen bij kunnen wonen.

Daar zijn in perioden waarin het lokaal geopend is (dus niet tijdens lock-downs) wel voorwaarden aan verbonden. Als leerlingen lessen uitsluitend online volgen, is dat niet bevorderlijk voor de sociale cohesie in een klas. We willen daarom voorkomen dat er in een klas met twaalf leerlingen uiteindelijk maar vier leerlingen in het leslokaal zitten.

Als een klas echter voldoende leerlingen in het leslokaal heeft (minimaal zes), is het mogelijk om de lessen van deze klas structureel op afstand te volgen. Het lokaal is tegenwoordig uitgerust met een zeer professioneel vergadersysteem (Logitech Rally), bestaande uit 15 richtmicrofoons (zodat iedereen in de klas goed te verstaan is) en een camera met kunstmatige intelligentie (die automatisch de hele klas in beeld houdt). Dat betekent dat er uitstekende interactie kan plaatsvinden tussen de mensen in en de mensen buiten het lokaal. Het is bijna alsof je naast elkaar zit.

Je kunt je alleen inschrijven als online leerling als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

1. Je begrijpt dat het recht op online lessen vervalt zodra de klas minder dan zes leerlingen in het leslokaal heeft zitten. Dit wordt elk seizoen (elke drie maanden) opnieuw geëvalueerd. Tijdens lock-downs is het lokaal dicht en volgen alle leerlingen de les natuurlijk online.
2. Je hebt je webcam aan staan (we kijken mensen tijdens de les graag recht in de ogen aan).
3. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van Discord (de online leeromgeving: enige affiniteit met computers is vereist), de kwaliteit van je verbinding (WiFi is vragen om problemen: zorg voor bekabeling) en de snelheid van je computer (oudere computers hebben niet genoeg capaciteit om het live-beeld te kunnen bijhouden).

Aan onze kant zit het wat de verbinding betreft wel snor! Test je verbinding, je beeld en je geluid uitvoerig met andere mensen voordat je je daadwerkelijk voor de lessen gaat inschrijven: de ervaring leert dat de les zonder zo'n test de eerste keer bijna altijd volledig in de soep loopt. Ook voor deze test ben je zelf verantwoordelijk (inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd als de verbinding tegen blijkt te vallen)!

Vragen en reacties


Dit artikel heeft 0 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.
Nieuw forumonderwerp

Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 26 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Discord

Programma vandaag

Donderdagavond (19.30 - 22.30)
8 van de 8 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

CH22: …次第です、…をもって…とする、…においては・…におきましては、…うる・…える、…のであろう・…のだろう、…と思われる、…としても、[colloquiale aansporende wijs] + にも…ない、…わりに、…べきだ、…というより

CH22 Huiswerk: vertaal twee zinnen met de constructie Xを以てYとされる

Woord van de dag

Satoi

Scherp, scherpzinnig (2)

鋭い

Vraag van de dag

Maak nevenschikkend:
Hiru 1-jikan yasumimasu - gogo 5-ji made hatarakimasu


Quiz: Hoe goed is jouw Japans?

>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2021 Akebono Translation Service