Corona-virus

Ingelogd als Gast


Loek van Kooten    (6848 reacties)  

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.1. Je bent alleen welkom op de les als je je niet ziek voelt, niet verkouden bent, geen keelpijn hebt en niet grieperig bent.

2. De ramen staan open. Houd er dus rekening mee dat de temperatuur in het lokaal gelijk kan zijn aan de temperatuur buiten.

3. Je hoeft de lessen niet offline (in het leslokaal) bij te wonen; het mag ook online. Voorwaarde is dan wel dat je de webcam aan hebt staan (wij kijken mensen graag recht in het gezicht en het zorgt voor betere interactie).

4. Je bent bij online lessen zelf verantwoordelijk voor het gebruik van Discord en de kwaliteit van de verbinding: tijdens de les kan hiervoor geen ondersteuning worden gegeven. Buiten de les kunnen aardige leerlingen je misschien helpen met testen. Overigens raden we je ten zeerste aan om een bekabelde verbinding te gebruiken. Het gebruik van WiFi is bijna vragen om problemen.

Vragen en reacties

28-02-2020, 16:10

Dit onderwerp heeft 7 abonnees
Pagina 1 2 3 4

Dit artikel heeft 28 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 4.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Dit is niet alleen onze site. Het is ook jouw site! Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom.14-03-2020, 01:39  Endo (465 reacties)
Citeren
Voor iedereen die van plan is naar Japan te komen, het is relatief veilig maar je moet natuurlijk wel zorgen voor je eigen gezondsheidsmaatregelen (handen wassen, masker (als iemand naast je hevig staat te niezen is het wel degelijk nodig), drukke crowds vermijden etc. Het leven gaat hier gewoon door en er worden overal maatregelen genomen om de verdere verspreiding te voorkomen. Scholen zijn hier WEL gesloten. Houd er ook rekening mee dat vele plekken zoals Disneyland Tokyo, USJ, Ghibli museum etc. zijn gesloten en evenementen afgelast. Toeristische plekken zijn veel rustiger en hotel rates zijn superlaag nu wat wel weer fijn is. De situatie kan veranderen dus tis goed om het nieuws etc. te volgen voor de laatste updates. Stay safe iedereen!

*Hoi Loek!
11-03-2020, 17:28  Bangya (57 reacties)
Citeren
Fijn om te horen! KLM heeft het inderdaad nu nog drukker...
11-03-2020, 16:55  Claudia (36 reacties)
Citeren
Deze week onze vliegtickets omgeboekt naar het najaar. Vanwege de grote drukte bij KLM duurde het even voordat ik iemand te spreken kreeg, maar verder zonder problemen onze vluchten kunnen annuleren en, omdat onze nieuwe reisdata na 31 mei zijn, per e-mail de zgn. EMD-vouchers ontvangen waarmee ik onze nieuwe vluchten kon betalen. Die waren nog iets goedkoper ook, en voor het restant hebben we opnieuw vouchers ontvangen die we waarschijnlijk gaan gebruiken voor het bijboeken van bagage o.i.d.
07-03-2020, 19:51   Loek van Kooten (6848 reacties)
Citeren
Dank je wel, Claudia! Dat is erg fijn om te horen. Als we allemaal een beetje inschikken, komen we deze periode wel door! We gaan er met zijn allen iets moois van maken.
07-03-2020, 19:47  Claudia (36 reacties)
Citeren
Vanmiddag via de livestream de zaterdagmiddagles bijgewoond. Dat ging heel goed. Je mist wel wat interactie uiteraard, en de vertraging is soms wat lastig, maar alles bij elkaar toch een mooie oplossing om alsnog een les bij te kunnen wonen.
Ben zeker van plan op deze manier af en toe de andere lessen te volgen :-)

Wil ook even kwijt dat ik het heel fijn vind dat e.e.a. zo ontzettend snel geregeld is. Echt top!
07-03-2020, 18:55   Loek van Kooten (6848 reacties)
Citeren
Het grote probleem met de livestream op dit moment is de latency van 40 seconden, waardoor het lastig is om kijkers direct bij de les te betrekken (Julia uit de zaterdagmiddagklas kwam met het briljante idee om vragen voor leerlingen in de livestream alvast op het bord te zetten, zodat de vertraging overbrugd kan worden).

Met de support van dacast ben ik momenteel bezig met het opzetten van een low latency stream van ongeveer acht seconden. Daarvoor moeten servers worden klaargezet en daar kan een dag of twee overheen gaan. Ik ga binnenkort van ze horen.

Ondertussen raad ik een ieder aan die inschat dat een aantal lessen via de livestream gevolgd moeten gaan worden (vanwege verkoudheidsachtige symptomen, een recente reis naar het buitenland of mogelijk strengere maatregelen in bepaalde regio's) alvast aan te schuiven bij andere klassen, gewoon om te kijken hoe zo'n livestream werkt, wat de mogelijkheden zijn van de chat, enzovoort. Mocht het dan puntje bij paaltje komen, dan scheelt dat een heleboel last-minute uitzoekwerk.

Dus schuif komende week gerust aan bij andere klassen, ook al zijn die veel verder of minder ver dan jij, puur om jezelf bekend te maken met het systeem. Dat kan door in te loggen op deze site, in het menu linksboven Livestream te kiezen en daarna goed naar ALLE instructies te kijken op het scherm (op dit scherm staat onder andere een wachtwoord).
04-03-2020, 17:30  Bangya (57 reacties)
Citeren
Vandaag prima geholpen door de KLM, mijn reis is omgeboekt: 29 mei heen en 21 juni terug. Moest maarliefst 3 euro en 99 cent bijbetalen vanwege tariefverschil
04-03-2020, 12:49  Bangya (57 reacties)
Citeren
Bangya schreef
Bangya schreef Je kan met KLM nu GRATIS omboeken met uiterlijke reisdatum 31 mei. Dit is iets wat ik ga overwegen nu. Geeft iets meer tijd. LINK
Heb wat vragen beantwoord gekregen van KLM, ik kan ook een EMD voucher krijgen die een jaar geldig is en bijv. voor het najaar kunnen boeken. Ben nu aan het vragen of je echt 100 procent terugkrijgt met dat voucher of niet.


Alleen je ticketprijs krijg je met een EMD, tariefverschillen moeten altijd bij betaald worden als deze er zijn. Niet gevraagd of je geld terug krijgt want daar ging ik al niet van uit haha. Ik ga voor juni omboeken dan zodra werk een go geeft.
04-03-2020, 12:00  Claudia (36 reacties)
Citeren
Bangya schreef
Bangya schreef Je kan met KLM nu GRATIS omboeken met uiterlijke reisdatum 31 mei. Dit is iets wat ik ga overwegen nu. Geeft iets meer tijd. LINK
Heb wat vragen beantwoord gekregen van KLM, ik kan ook een EMD voucher krijgen die een jaar geldig is en bijv. voor het najaar kunnen boeken. Ben nu aan het vragen of je echt 100 procent terugkrijgt met dat voucher of niet.


Ben benieuwd, zag wel dat je evt bij moet betalen als de nieuwe tickets duurder blijken, maar niet of je geld terugkrijgt als ze goedkoper zijn dan de originele tickets (ik gok overigens van niet...). Najaar is over het algemeen goedkoper dan voorjaar.

Zojuist in ieder geval onze hotels alvast geannuleerd... :-(
Ik moet nog in conclaaf met m'n manager of ik in het najaar vrij kan krijgen, dus tot dat duidelijk is wacht ik even met omboeken. Maar in plaats van 3 weken Japan wordt het vooralsnog 1 weekje Drenthe in april...
04-03-2020, 11:02  Bangya (57 reacties)
Citeren
Bangya schreef Je kan met KLM nu GRATIS omboeken met uiterlijke reisdatum 31 mei. Dit is iets wat ik ga overwegen nu. Geeft iets meer tijd. LINK


Heb wat vragen beantwoord gekregen van KLM, ik kan ook een EMD voucher krijgen die een jaar geldig is en bijv. voor het najaar kunnen boeken. Ben nu aan het vragen of je echt 100 procent terugkrijgt met dat voucher of niet.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>
Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 28 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Maandagavond (19.30 - 22.30)
11 van de 11 leerlingen aanwezig
waarvan 8 leerlingen in lokaal

H3: De constructie x wa [plaats] desu, het voorvoegsel o

H3

Co2-concentratie lokaal (COVID)

445

Woord van de dag

少年
少年
少年

Shōnen

Jongen (0)


Ons woordenboek bevat momenteel 27.257 woorden

Vraag van de dag

Maak een vorm met ~te kudasai:

Eakon wo tsukemashita kara, mado wo ①.
tsukemasu – tsukaimasu – misemasu – keshimasu – oshiemasu – yasumimasu – kakimasu – torimasu - shimemasu


Uit hoofdstuk 14

Onze database bevat momenteel 1192 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2023 Akebono Translation Service