03-01-2020, 11:26

Dit onderwerp heeft 8 abonnees
Je bent niet op dit onderwerp geabonneerd. Abonneren?
Loek van Kooten    (6513 reacties)  

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.Addendum: Die is er wel. Op de donderdagavond om precies te zijn. Onderstaande is daarom op dit moment niet van toepassing.

Dit is een vraag die met enige regelmaat wordt gesteld. Het leek ons daarom een goed idee om dit verhaal hier te plaatsen.

Overdag runnen wij een vertaalbureau: daar zijn we vijf dagen in de week 's ochtends en 's middags mee bezig. Naast het vertaalbureau is er deze taalschool, waar we op maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagavond, zaterdagochtend en zaterdagmiddag lesgeven. Dat betekent dat we voor het gezin alleen nog maar de vrijdagavond, zaterdagavond en de zondag over hebben. Dat is niet veel, en we kunnen ons helaas niet door tweeën delen.

Voor beginners (en we weten dat veel mensen hun studie Japans bij ons willen beginnen!) zit er daarom niets anders op dan afwachten totdat er een klas ter ziele gaat (wat tamelijk zeldzaam is), hoezeer ons dat ook spijt.

Een andere optie is opstromen via zelfstudie, of via een andere taalschool (zoals bijvoorbeeld de Volksuniversiteit). Mocht die andere taalschool je bevallen, dan kun je daar natuurlijk gewoon blijven, maar vaak houdt het qua niveau op deze scholen na een tijdje op omdat er niet voldoende gegadigden meer zijn. Vanzelfsprekend ben je op dat moment altijd welkom bij ons, want eenmaal op dat niveau is er ongetwijfeld een klas die wel bij je past.

Sommige (zeer ambitieuze en gemotiveerde) mensen kiezen ervoor om zich zonder voorkennis bij onze laagste klassen aan te sluiten. Dat is een harde en intensieve, maar wel een hele goede manier om je snel tot een hoger niveau op te werken, mits je bereid bent om veel dingen zelf uit te zoeken, je buiten de les te laten begeleiden door de docent en vooral meerdere uren per week in je studie te steken (en dat dan vaak voor een periode van enkele maanden lang). Daarnaast zul je moeten accepteren dat je zeker in het begin meer niet dan wel zult snappen, al zullen dingen in de loop der tijd wel steeds duidelijker worden.

Wil je toch wachten totdat er wellicht een nieuwe beginnersklas komt? Dan kun je hieronder je naam neerzetten. Je krijgt dan automatisch bericht zodra we een nieuwe klas gaan opstarten. Maar let wel: dat kan zomaar zes maanden tot een jaar duren.

Vragen en reacties

Pagina 1 2 3 4

Dit artikel heeft 25 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 4.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.Meer informatie over Japanse cultuur? Op zoek naar andere informatie? Reageer. Jij vraagt, wij draaien.13-01-2022, 17:34   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
Jullie kunnen inschrijven voor de nieuwe beginnersklas, die we vanaf 27 januari van start willen laten gaan, door hier een berichtje achter te laten:

LINK
13-01-2022, 17:17   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
Lieve mensen,

Het ziet ernaar uit dat we zeer binnenkort een nieuwe beginnersklas kunnen starten op de donderdagavond. Mocht je hierin interesse hebben, stuur dan even een mailtje naar info AT japanology PUNT nl

Als we minimaal acht mensen bij elkaar krijgen, kunnen we van start.
13-01-2022, 08:43   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
De laagste klas op dit moment is de maandagavond, van 19.30 tot 22.30.

Ik zie uit naar je mail!
13-01-2022, 08:42  Erik-Jan (10 reacties)
Citeren
Bedoelde welke avond in de week mijn klas dan zou zijn. Dan kan ik die vrijhouden. Adresgegevens zal ik je vanavond doorsturen.

Gr,

EJ
13-01-2022, 08:39   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
Ook jij de beste wensen, Erik!

Instromen kan altijd per direct. In feite heb ik alleen je commitment (het zal best aanpoten zijn de eerste twee maanden) en je adresgegevens voor de factuur nodig.
13-01-2022, 08:37  Erik-Jan (10 reacties)
Citeren
Goedemorgen Loek,

Als eerste de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wegens drukte op werk rond je jaar afsluiting etc. heb ik niet eerder kunnen reageren.

Ik neem aan dat de beginnersklas nog steeds voor over 2-3 maanden gepland staat. Als ik wil instromen in de klas die je aangaf. Wanneer zou dat dan zijn en wat moet ik er voor regelen?

Alvast hartelijk bedankt voor je antwoord.
23-12-2021, 09:33   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
Als je echt serieus bent, zou je een poging tot opstromen naar de maandagavond kunnen wagen. Velen zijn je reeds voorgegaan, en het is nog nooit mislukt. Bereid je dan wel voor op twee loodzware maanden waarin je naast de lessen minimaal twee uur per week in huiswerk moet steken.
23-12-2021, 09:10  Erik-Jan (10 reacties)
Citeren
Goedemorgen Loek,

Heb je enkele tips voor zaken die ik in de tussentijd al kan doornemen om er toch al mee bezig te zijn?

Alvast bedankt.
22-12-2021, 17:11   Loek van Kooten (6513 reacties)
Citeren
Erik-Jan schreef Goededag, Graag zou ik meedoen met de eerstvolgende nieuwe beginnersklas. Wat moet ik daar allemaal voor regelen? Alvast bedankt.


Beste Erik-Jan,

Op dit moment even niets!

Er zit een fusie tussen twee klassen aan te komen en voor ons is dat het moment om een nieuwe beginnersklas op te starten, wellicht over een maand of drie. Zodra dat gebeurt, hoor je van mij!
22-12-2021, 17:04  Erik-Jan (10 reacties)
Citeren
Goededag,

Graag zou ik meedoen met de eerstvolgende nieuwe beginnersklas. Wat moet ik daar allemaal voor regelen?

Alvast bedankt.

Nieuw forumonderwerp / Volgende pagina >>
Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 27 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.

Discord

Programma vandaag

Woensdagavond (19.30 - 21.30)
5 van de 7 leerlingen aanwezig
waarvan 0 leerlingen in lokaal

LES DUURT SLECHTS TWEE UUR
H37: Het passivum, maken met en maken van met から/で作る、het partikel の voor extra uitleg, こそあど-woorden plus voorzetsels

H37 会話1

Co2-concentratie lokaal (COVID)

408

Woord van de dag

Shirewataru

Alom bekend worden, zich als een lopend vuurtje verspreiden (0)


とある商人しょうにんがダンジョンのガーディアンをたおしたっていうしらせはすっかりわたってるぞ。

Het nieuws over een koopman die de kerkerwachters heeft verslagen verspreidt zich als een lopend vuurtje.

Vraag van de dag

わたしのくにの①という②料理りょうりっていますか。
ケイさん・みずをかける・おこのきのような・チヂミ・ソンクラーン・おこのき・おかしをつくるのが上手じょうずな・おいしい


Quiz: Hoe goed is jouw Japans?

>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2022 Akebono Translation Service