Les gezocht

Ingelogd als Gast

Ronald van Maanen    (36 reacties)

Dit onderwerp is al meer dan een jaar oud. Controleer of deze informatie nog wel actueel is! Klik eventueel hier om naar de landingspagina te gaan.



Beste Loek,
--
Ik ben op zoek naar een geschikte les om mijn Japanse taal vaardigheden te verbeteren.
--
Zelf ben ik 2.5 jaar geleden begonnen met Japans leren en heb mezelf al behoorlijk (althans dat denk ik) de basis+ grammatica geleerd. Verder heb ik ook al met een kennis in Nederland, en Japanners (via Skype en chat) Japans ge-oefend. Bij die laatste was liep het helaas spaak op culturele fouten van mijn kant.
--
Vorig ben ik alleen naar Japan geweest en heb me daar 3 weken lang heel behoorlijk staande kunnen houden, ook in gebieden waar mensen amper/geen engels spreken. Ik heb er zelfs hele gesprekken kunnen voeren zonder een woord engels, natuurlijk niet al te ingewikkelde gesprekken maar veel verder dan "Goedendag mijn naam is Ronald" . En daar ook veel nieuwe woorden en zegswijzen geleerd die je Japanese for busy people niet tegenkomt.
--
Op dit moment maak ik gebruik van duolingo, japanesepod101 en Japanese for busy people. Als woordenboeken gebruik ik jisho.org en Akebi
--
Ik ben nu opzoek naar een lesniveau dat mij echt verder helpt, en mijn fout geleerde dingen hersteld, om voor 2020 tijdens mijn vakantie (in Japan) en daarna echt veel meer te kunnen spreken en verstaan en als ik kanji tegen kon die ik niet ken op z'n minste de betekenis kan raden.
--
Ik kan op dit moment schrijven en lezen in hiragana en katakana (alhoewel ik af-en-toe nog mijn spiekbriefje er bij moet halen) en ongeveer 40-50 kanji direct herkennen (vergissingen tussen un- en kon-lezingen daargelaten). Een aantal eenvoudige kan ik ook al schrijven.
--
De test (op de site) die ik deed voor het bepalen van de klas kwam uit op de beginners klas.

Ik kon op de site niet zo snel iets over prijzen vinden, of ik kijk er overheen.

Ik ben bereikbaar op Ronald.van.Maanen@gmail.com

よろしく おねがいします,


Vragen en reacties

26-10-2019, 12:21

Dit onderwerp heeft 1 abonnee
Pagina 1

Dit artikel heeft 5 reacties. Dit is reactiepagina 1 van 1.

Hallo gast, alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen op dit artikel reageren. Log in of registreer.



Mis je bepaalde functionaliteit? Reageer en laat het ons weten. We hebben alles zelf geprogrammeerd, dus we kunnen het ook zelf aanpassen.



26-10-2019, 21:00   Loek van Kooten (7130 reacties)
Citeren
ロナルドさん、

以下のURLにあるDe locatieおよびLestijdenの見出しをご参照ください。
LINK
LINK

それでは、土曜日会うのを楽しみにしております。
26-10-2019, 18:05  Ronald van Maanen (36 reacties)
Citeren
Beste Loek,

つぎ土曜日は僕がライデンにいきます。

問い :
1)今朝のレッスンは何時にはじめますか。
2)レッスンはどこですか。

ロナルド
26-10-2019, 17:26   Loek van Kooten (7130 reacties)
Citeren
Je bent op 2 november van harte welkom! De ochtend zal qua theoretisch niveau wellicht wat lastig zijn, maar op specifiek deze dag kan het meevallen, omdat het een zeer praktische les zal worden met heel veel conversatie. Dat laatste geldt ook voor de zaterdagmiddag, want dan komt zelfs Rumi (mijn Japanse vrouw) langs om de leerlingen conversationeel nog eens extra aan de tand te voelen.

Beide lessen zijn dus anders dan anders. Praktijk en theorie wisselen elkaar bij ons regelmatig af, maar om de zes lessen hebben we een heel erg praktische les. Laat dat komende zaterdag nu zowel 's ochtends als 's middags het geval zijn. Als je jezelf dat voor ogen houdt, ben je van harte welkom.
26-10-2019, 15:28  Ronald van Maanen (36 reacties)
Citeren
Beste Loek,

Ik lees je bericht nu pas.

Zaterdagmiddag en/of ochtend 2019-11-02 mogelijk is mogelijk voor mij.

Vanuit Zoetermeer is het dichtbij.

Kan/mag ik dan komen?

Mbt de Woensdagavond. Dat is ook voor mij lastig omdat ik dan repetitie van het harmonie orkest waar ik in speel.

Met vriendelijke groet

Ronald van Maanen
26-10-2019, 12:26   Loek van Kooten (7130 reacties)
Citeren
Beste Ronald,

Zowel de zaterdagmiddag als de woensdagavond (iets lastiger) lijken een optie te zijn. De test biedt natuurlijk slechts een indicatie, en het is best mogelijk dat je in de praktijk nog iets hoger uitkomt.

Je zou vanmiddag al kunnen aanschuiven voor een proefles (we beginnen om 14.00); een andere optie is komende woensdag om 19.30.

Op basis daarvan kun je dan een definitief besluit nemen over het niveau dat je wilt volgen, en als je tussen de wal en het schip valt, kun je geheel kosteloos ook meerdere klassen tegelijk volgen.

Ik hoor het graag!

Nieuw forumonderwerp


Officieel gelicenseerd door 3A Corporation, de makers van Minna no Nihongo: de hoogst aangeschreven leermethode voor de Japanse taal.

Leer Japans met Loek van Kooten, drs. Japanologie, en zijn vrouw Rumi Tasaki, native Japanse met afstudeerrichting Engelstalige literatuur. Zowel Loek als Rumi zijn al 29 jaar fulltimevertaler Japans. Onze klanten: link.
Discord

Programma vandaag

Dinsdagavond (19.30 - 22.30)
9 van de 11 leerlingen aanwezig
waarvan 7 leerlingen in lokaal

CH15: ~という、~度に、~に関する、~に関して、~に関しての、~訳ではない、~のではないか、~のである、~程のものではありません、~だけじゃなく、~といえば

CH15「~関して」 betekent min of meer hetzelfde als 「~について」, maar is meer schrijftaal

Co2-concentratie lokaal (COVID)

407

Woord van de dag

旋風
Tsumujikaze
Wervelwind, sensatie (2)

あのころよしもありませんでしたが、わたしたちは当時とうじ理解りかいすらおよばなかった、つむじかぜとでもうべき一連いちれん出来事できごとまれていました。
Ik bedoel, toen wisten we het niet, maar we werden meegesleurd door een wervelwind: een reeks gebeurtenissen die we nauwelijks konden bevatten.

Ons woordenboek bevat momenteel 28.120 woorden

Kanji van de dag

geluk, zegen

Pictogram. Een afbeelding van handboeien die je om je handen doet, met oorspronkelijk de betekenis van handboeien. Staat aan het ternauwernood ontsnappen aan het gevaar om in de handboeien te worden geslagen. Geluk (幸) is oorspronkelijk verwant aan termen als straf (刑) en vorm (型), en maakt deel uit van tekens als vergelding (報) en grijpen (執). De 幸 in 幸福 (kōfuku, geluk) heeft een ietwat bredere betekenis gekregen.

どうぞおしあわせに
Veel geluk (les 41)
しあわせな
Gelukkig (les 43)
しあわ
Geluk (les CH03)
不幸ふこう
Ongelukkig, ellendig (les CH16)

Japanse kinderen leren dit teken in groep 5 van de basischool. Je moet dit teken kennen op JLPT-niveau 3.

Vraag van de dag

Vul het juiste partikel in:

部長ぶちょう奥様おくさま①すききのつくかたおしえていただきました。

Uit hoofdstuk 50

Onze database bevat momenteel 4816 vragen

Quiz: Hoe goed is jouw Japans?



>> Archief <<


Over ons | Privacybeleid | Mail ons (LEES DIT EERST!) | Bel ons: 06-108 95 993 (UITSLUITEND voor proeflessen of calamiteiten) | ©2008-2024 Akebono Translation Service